Всички сме развълнувани за посрещането на Новата година, около приготовленията за празничната вечеря и избора на подходяща визия, но забравяме, че след нощта на 31 декември, идва 1 януари.

Снимка: iStock

Ето какво задължително трябва да направите през първите дни на 2024, за да започнете годината щастливи и спокойни.

1. Плащане на данъци
За да започнете годината начисто, хубаво е да платите задълженията си към държавата – вашите данъци. Не отлагайте тези ангажименти, защото така или иначе трябва да ги платите, а за да бъдете спокойни и да не ги мислите постоянно, по-добре се отървете още сега.

Снимка: iStock

2. Разчистване на бюрото
Работното място е едно от пространствата, за които все не ни достига време. Погрижете се за уюта там, като го почистите и дори го украсите с някое зеленолистно растение или любими снимки, за да започнете новата година начисто.

Снимка: iStock

3. Подстригване
Според лунния календар от 1 до 4 януари е най-подходящото време за подстригване на косата, ако искате да направите прическата си по-трайна. Ако пък изпуснете този период, времето между 26 и 31 януари също е подходящо.

Снимка: iStock

4. Благодарност
Започнете годината с благодарност за всичко, което ви се е случило през 2023-а. Отделете малко време, за да оцените хората, преживяванията и нещата, за които сте благодарни. Практикуването на благодарност може да измести фокуса ви към положителните аспекти на онова, което ви заобикаля.

5. Обещание към себе си
Както в началото на всяка година, няма как да не си обещаем да ограничим сладкото или алкохола. Обещанието може да бъде и за започване на по-активен начин на живот – закупуване на фитнес карта или повече разходки.