Септември месец е времето за подготовка на цялото семейство за новата учебна година. Фамилията задружно обикаля щандовете на големи и малки магазини в трескаво търсене на най-хубавите и изгодни предложения. Първият учебен ден вълнува малките, защото е начало на поредната година емоции, а големите, заради внезапното нахлуване на спомени от ученически и студентски години. Но човек се учи през целия си живот. Затова помагат и стотиците частни курсове, на които можете да се запишете още сега.

1. Компютърни курсове

Лятото не е приключило, но е много вероятно вече да сте влезли в работен режим. Естествено, след почивката всеки губи инерцията за работа. Ако желаете да припомните стари компютърни знания или лятото ви е мотивирало да покорявате нови професионални хоризонти, ви предлагаме да се запишете на някои от десетките курсове в Aula.bg. Всички курсове са на онлайн платформа, което гарантира, че няма да объркат вече натоварения ви график. Курсовете са свързани с подобряване или придобиване на важни компютърни умения. Дори да не ви трябват пряко в работата, със сигурност сертификатът ще направи CV-то ви по-апетитно.

2. Маркетинг курсове

Продължаваме с професионалните умения, които всеки самоуважаващ себе си собственик на бизнес, в която и да е сфера, трябва да развива. Можете да си купите някой от множеството наръчници. Но ако все пак искате да се запишете на курс, заниманията по Маркетинг са точно за вас. От продавач-консултант до ядрен инженер маркетингът е изкуството да промотираш работата (стоките) си. Такъв курс ще отвори вратите и на хората, упражняващи свободни професии - като обучението на Marketing Academy, което е фокусирано върху Дигиталния Маркетинг например. Такъв тип курс ще ви помогне да позиционирате бизнеса си правилно в интернет пространството, да оптимизирате съдържанието, привличане на нови клиенти и много други. И всичко това се учи чрез практика. Определено ще ви отнема от времето, но си заслужава!

3. Курс по фотография

Покрай работата, детето, домашния любимец, домакинството и какво ли още не, е напълно възможно да не ви остава време да развиете хобитата си. Извънработните дейности разведряват човек много по-добре от чашата вино след работа. Ето защо предлагаме курсовете по фотография на Софийската фотографска школа. Можете да намерите точното обучение за себе си без значение на какво ниво са уменията ви. Никога не е късно да развиете хобито си, а най-големият плюс е, че ще направите перфектните кадри по време на следващата си почивка или семеен повод. В случай че не сте фен на фотографията, винаги можете да изберете и курс по рисуване като този на Design Academy. По време на часовете ще заличите стреса от работата с цветните щрихи по платната.

4. Курс по танци

За някои хора стресът от работа се изпарява най-добре със спорт. А ако обичате и музиката, най-добрият вариант за вас са танците. Ето тук се включва Dance Station, където можете с усмивка да научите нови движения, с които да покорите дансинга на следващото голямо събитие в календара ви. От академията предлагат множество различни курсове – класически танци, зумба, народни и т.н. За всеки вкус има по нещо. Освен добро настроение, танците ви гарантират и добра фигура през цялата година. 

5. Доброволчески инициативи

Последно, но не на последно място, предлагаме и един по-различен курс. А именно по доброта. Можете да се запишете като доброволец в Time Heroes или Четири Лапи. Можете също и да се присъедините към Българския Червен кръст. Ставайки част от подобна инициатива, ще можете да общувате с позитивни и чистосърдечни хора. В свят, който е изпълнен с напрежение, това, което най-силно може да зареди човек, е добротата. Има я във всеки човек, но ежедневието ни кара да я заровим някъде под купа със задължения. Но понякога е нужно да се поразровим и да я открием, а след това да я предадем нататък. А не правят ли точно това доброволците?

----

Попълни тест "Как да се справим с живота след ваканцията?" и спечели страхотни награди!

Към теста >>