Общоприето е мнението, че ние сме най-големите си врагове. Въпреки че е клише, идеята е доста вярна. Често в лудия си стремеж към съвършенство във всеки момент от ежедневието, оставаме изтощени и обезсилени.

Поради тази причина нека отправим това предизвикателство към нас – да спрем да правим тези 20 неща, които само ни напрягат излишно (по-лесно е да се каже, отколкото направи, но важно е да се опитваме отново и отново).

Да се извинявате през цялото време

Изследвания показват, че жените казват „Съжалявам“ доста повече от мъжете. Трябва да се поема отговорност, когато човек е допуснал грешка, но постоянно да се извинявате затова, че сервитьорът не е направил правилно резервацията или че сте споделили проблемите си на някой приятел, по-скоро е вредно, отколкото носи някаква полза.

Да казвате „Да“ на всички останали

Да, ще се видим на кафе, въпреки че сте на края на силите си. Да, ще редактирате автобиографията, въпреки че сте затрупани с работа. Да, ще отидете на двойна среща, а гаджето на приятелката ви и ужасния му приятел. Спрете да казвате „да“, когато нещата не опират до нещо сериозно. По този начин няма да се натоварвате с излишни ангажименти и хората около вас ще ви уважават повече, когато зададете граници.

Казвайте „Не“ на себе си

Много жени прекарват голяма част от времето си в премисляне на това какво не могат да направят, кое е редно и кое не и т.н. Не позволявайте на вашите притеснения и тревоги да ви завладеят. По този начин само губите ценно време, което можете да прекарате по много пълноценен начин.

Не гледайте на храната като на враг

Жените често са притискани от всеобщото мнение, че трябва да изглеждат красиви, с прическа, с грим по всяко време, но и изглеждащи естествено, със стройна фигура и т.н. В стремежа си да постигнем тези невъзможни стандарти, често храната ни се вижда като враг, а не като нещо, на което да се насладим. Стремете се да се храните здравословно, но не пропускайте и малките удоволствия на любимите ви ястия.

Когато огледалото се превърне във враг >>
 

Да се чувствате като самозванец, когато постигнете успехи в работата

Жените доста по-често се чувстват като „самозванци“, когато постигнат професионални успехи. Оставете зад вас съмненията дали сте заслужили успехите и похвалите и започнете да приемате постиженията си по номинална стойност.