За да си изкарате един наистина перфектен ден на плажа, не трябва нищо да ви липсва. Всички вещи, които ще са ви нужни на пясъка, край морето, може да сложите в плажната чанта. Но кои точно?

1. Халвия
Плажните хавлии все още са класиката за релакс на плажа. Ако искате нещо не толкова обемно обаче, може да я замените с памучна кърпа, чаршаф, шал или хамак.

2. Слънцезащитен продукт
По правило нанасянето на този продукт трябва да стане 10-15 минути преди излагане на слънце. Носете го в плажната чанта, за да може да се мажете всеки път, след като се изкъпете, избършете или усетите, че сте се изпотили повече.

3. Слънчеви очила
През лятото очилата са на първо място защита за очите, след това аксесоар и символ на класа. Задължително изберете такива с поляризация и UV филтър. 

4. Шапка
Широкополата сламена или ленена шапка ще предпази косата ви от слънцето, ще направи сянка на очите ви, а може да я използвате и вместо ветрило.

5. Термална вода
Изключително приятен продукт, който може да ползвате през цялото лято, където и да ходите. Действа освежаващо на нагорещената кожа и хидратира.


6. Балсам за устни
Устните не произвеждат меланин, затова трябва да ги защитите с балсам или специален слънцезащитен продукт. 

7. Бутилка с вода/кокосова вода
Не забравяйте да пиете вода през целия ден. 

8. Шнола, ластик, диадема
Аксесоарите за коса са задължителни за плажа, ако искате да се чувствате комфортно. Слагайте ги внимателно, защото косъмът на мократа коса се къса по-лесно. 

9. Книга, киндъл
На плажа има много забавления, но четенето на книга си остава класика. 

10. Парео, тениска 
За разходките по плажа или ходенето до бара за коктейли. Препоръчваме да има с какво да покриете раменете си, защото те са онази част от тялото, която най-често изгаря. 

Снимка: Pinterest.com

11. Гребен, четка за коса (сгъваема)
Сгъваемите четки са компактни и заемат малко място. 

12. Пари
За дребните глезотии на плажа. 

13. Външна батерия за телефона
Power bank е чудесно решение, за да останете винаги във връзка с приятелите си. Ако използвате често телефона си, външната батерия със сигурност ще ви потрябва.

14. Огледалце
За един бърз поглед.

15. Мокри кърпички/ носни кърпички
Солта в морската вода има свойството да прочиства синусите, затова не се притеснявайте, ако носът ви потече леко. Просто е нужно да имате кърпичка под ръка. Мокрите кърпички пък са идеално средство за почистване на лепкави длани. Препоръчваме антибактериални, за да сте сигурни, че освен свежест сте получили и чистота.

16. Несесер
За събиране на всички козметични продукти на едно място и за да скриете телефона си от слънчевите лъчи и намокряне. Познато ви е онова досадно чувство на търсене из дамската чанта, което завършва с обръщане и изсипване на всичко на пода, нали? Е, спестете си го на плажа!

17. Ментови дражета/дъвки
За бързо освежаване. 

18. Ябълка, банан, протеиново блокче, бисквити
Добре е винаги да имате нещо дребно за хапване. От водата и слънчевите бани се огладнява по-бързо.

19. Празно пликче 
В него може да съберете хартиените или други отпадъци или да сложите миди за подарък на приятелите.

20. Добро настроение
Може и да не го слагате в плажната чанта, но е наложително да го носите.