Животът продължава ако:

1. Оценяваме малките неща – независимо дали са малки или големи, видими или не – всеки един от нас е късметлия и би било добре ако сме благодарни за всичко, което имаме.

2. Осъзнаваме, че вече не сме на 20, не можем да купонясваме с дни и същевременно да ходим на работа – колкото и да не ни се иска, след 30 някои неща просто не са както преди. Може духом да се чувстваме на 20 години, но за да си осигурим един пълноценен начин на живот е редно да бъдем реалисти.

3. Създадем спестовен влог – никога не е късно да вземем правилно решение и да помислим за бъдещето. Размерът на вноските няма особено значение – колкото, толкова – стига да е редовно. В един или друг момент ще сме приятно изненадани от себе си.

4. Се храним здравословно – или може би да започнем да готвим? Стига с тези полуфабрикати и бързи храни. Да, вкусни са, лесни за приготвяне, но никак не са здравословни. В тази връзка, коя е кухнята, която бихме искали да опитате? Може оттам да започнем, отбелязвайки началото на нов хранителен режим.

5. Работим над осъществяването на поставените от нас цели – някои ги наричат мечти, други цели, трети амбиции... щом една идея ни се върти в главата повече от един ден, това означава, че си заслужава да се замислим. Напишете списък с нещата, които бихте искали да постигнете и работете за осъществяването на идеите ви.