Клоунът Пениуайз често е сочен за най-плашещото чудовище в литературата и киното. Древното зло от романа „То“ на Стивън Кинг се промъкваше в кошмарите на хиляди хора още преди екранизацията на книгата от 1991 година. А сега, след като култовият роман получи нова екранизация с по-висок бюджет и доста по-добре направена, То вероятно стряска повече хора, отколкото когато и да било преди. Но ако има някой, който не само не изпитва страх от кръвожадния клоун, а направо го обича, то това е дъщерята на актьора Бил Скарсгард.

11-месечното момиченце вече е свикнало да вижда образа на чудовището от каналите под измисления град Дери и да го свързва с баща си, който играе ролята във филма. През годините след премиерата на първата част на „То“ Бил Скарсгард е събрал много предмети, посветени на филма и повечето от тях в момента се намират в стаята на детето. Това е може би единственото дете в света, което си играе не с плюшено мече, а с плюшен клоун убиец.

Снимка: imdb.com

Малката дори е разговаряла с чудовището, защото по време на снимките на втората част на хорър феномена Бил е трябвало да бъде с грима и костюма по цял ден, понякога по 14 часа, и в този си вид често е провеждал видеоразговори със съпругата си и детето си. В резултат на това дъщеря му е започнала да свързва лицето на чудовището с баща си и не проявява никакви признаци да се страхува от него.

За разлика от нея, съпругата му изпитва истински ужас, когато го види в пълния костюм и грим.

Шведският актьор е изключително потаен относно личния си живот, но преди дни най-сетне потвърди в Шоуто на Стивън Колбърт, че преди близо година със съпругата му Алида Морберг са станали родители. Той отказа да даде каквато и да е допълнителна информация за дъщеря си, но феновете му вече се обзалагат, че от нея ще излезе страхотна актриса. Бил е част от изключително талантливото семейство актьори Скарсгард, най-известни сред които са Стелан Скарсгард („Чернобил“) и Александър Скарсгард („Истинска кръв“).

Снимка: Getty Images

Бил Скарсгард доби световна популярност през 2017, когато се снима във филма „То“. Екранизацията по хорър романа надмина всички очаквания и се превърна в най-успешния филм на ужасите за всички времена. От миналата седмица по кината е продължението „То: Част втора“, който засега не успява да догони предшественика си по приходи, но по всичко личи, че няма да има проблем да стане вторият най-успешен хорър.