Всеки сезон идва със своето очарование и предизвикателство. След топлия септември, идва хладният октомври. Есента е красива, но като всеки нов сезон, и за нея трябва да сме добре подготвени, за да й се насладим изцяло. 

1. Дори да не ви се иска, вече е време да приберете роклите с тънки презрамки и да ги замените с жилетки. Есента може и да ни награди с още топли, слънчеви дни, но летните жеги няма да се върнат. 

2. Сменете газираните студени напитки с топли чайове. Есента носи и всички възможни щамове и видове на вируси, а билките са сред първите неща, с които можем да ги преборим. На чаша топъл чай може да водите дълъг разговор с приятелка, а също така да решите всички проблеми с любимия.

3. Все още не е късно да направите някой и друг буркан със зимнина. Октомври е месецът на печените чушки, компотите от круши и конфитюрите от дюли.

4. Да четете хубава книга, завити с меко одеяло.

5. Да съберете кестени да си направите декорация вкъщи. Да ги изпечете във фурната и да се насладите на вкуса им. Или просто да си носите кестен в джоба. Допирът до гладката му повърхност действа успокояващо.

6. Да си изпечете тиква, да направите сладко от нея, или да я превърнете във фенер.

7. Време е за нови покупки – шал, кожено яке, боти, парфюм с по-тежък аромат, лакове в по-тъмни нюанси. Променете грима си - пастелни тонове, опушено около очите, мат червило, бяла очна линия.

8. Да направите своя селекция от вина и да я споделите в хубави вечери с приятели. Коктейлите с мента и студените бири остават само на снимките от лятото.

9. Хубавите дни на октомври предоставят възможност за последни за тази година домашни ремонти – смяна на водопровод, изолация на къщата и т.н.

10. Да гледате октомврийските сутрешни мъгли от прозореца на високопланинска хижа.