Позната ни с широката си усмивка от най-добрите американски комедии, решихме да разберем защо и въпреки какво чаровната дъга не слиза от 40-годишното й, но свежо лице. Камерън Диас – слънчевото момиче на Холивуд!

Тя е отдадена на природозащитничеството
Израстването в промишления Лонг Бийч, Калифорния и боледуването от детска астма изиграла основна роля в отношенията между Камерън и природата: „Виждах пламъците от рафинерията от прозореца си в спалнята. Помня как баща ми чистеше мръсотията, която ни заливаше.“ – споделя актрисата пред списание Marie Claire. Тя кара електрическа кола и пазарува от земеделски производители. Освен това, направи документален филм за проблемите на околната среда. 

В Монако през май, 2013г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Не обича да дава автографи
Камерън обяснява мотивите си с това, че след като се снима с един човек и му дава автограф, десетки хора започват да искат същото: „Тъпо е. Интересна борба: нуждите ти срещу желанието на хората.“

Признава, че има пластична операция
Актрисата чупи носа си четири пъти, докато сърфира. Накрая го оперира, но по медицински, а не козметични нужди. Това се случва през 2006 г.: „Никога не бих си направила нещо. Вярвам, че красотата идва отвътре.“ 

С Леонардо Ди Каприо на TAG Heuer Host 2013 в Монако
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Откриват я за голямата сцена на едно парти
Фотографът Джеф Дюнас среща 16-годишната Камерън на парти и й предлага помощта си, за да я превърне в модел. Той споделя пред списание People: „Тя има енергията, екетричеството в изражението й, една искра, която е непогрешима.“ Тогава подписва с модна агенция Elite Model Management и прекарва 5 години в моделство, обикаляйки света.

Вади голям късмет с първата си актьорска роля
Мениджърът й я изпраща на кастинг за ролята на Тина във филма „Маската“ (The Mask с Джим Кери). „ Излязох от залата трепереща, с потни длани, подскачайки нагоре-надолу. Това беше. Знаех, че това искам да правя. Следват още 12 срещи преди да получи окончателно ролята, която я превръща в звезда. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Продължението вижте тук.