Юлиана Георгиева е студентка "Връзки с обществеността". Тя ни предлага "Седемте Божи заповеди за забрава" - простички и ефикасни, както тя самата ги определя. Ако и вие имате желание да ни изпратите материал, направете го тук

Краят - "Сбогом!" и целувка за раздяла. Е, не винаги има целувка. Понякога няма дори и "Сбогом!". Но едно е сигурно - има раздяла.

Ето, че вече не сте двойка, не сте заедно. Всеки поема по различен път... но ти все още продължаваш упорито да обръщаш глава назад към него и да търсиш пътека, по която отново да вървите заедно.

Не е лесно да се откажеш от нещо, в което си вложил парче от душата си. Не е лесно да се разделиш с някого, на когото си посветил най-красивите си чувства. Но идва момент, когато трябва да натъпчеш болезнените спомени в някое дълбоко чекмедже на живота си, да го заключиш и сама от себе си да скриеш ключа. Само така ще продължиш напред и ще усещаш пълноценно всички удоволствия, които предлага светът.

Раздялата не е толкова ужасна, когато проумееш, че това е естественият ход на събитията. Всичко си има начало, разцвет и свършек. И тъй като всичко е навързано, краят на твоята връзка ще отключи началото за нова, може би по-страстна и по-невероятна от предишната. Ти просто трябва да й позволиш да влезе в живота ти. Но не по-рано от момента, в който изхвърлиш в миналото емоцията от предишната любов и освободиш място за тази, която ти предстои. И сама знаеш, че не постеляме в хола новия килим преди да сме изнесли стария.

Сега ти предлагам да прочетеш и "Седемте Божи заповеди за забрава" , които са колкото простички, толкова и ефикасни:

1. Прибери подаръците си от него! Все пак няма как да го забравиш, ако вещите около теб непрекъснато те подсещат за него.

2. Не гледай ваши снимки и не слушай песни, които асоциираш с него! Пусни си развеселяваща музика и потанцувай.

3. Излизай повече с приятели и прекарвай времето си в компания, която ти доставя удоволствие!

4. Не разказвай непрекъснато истории за вас двамата! Това припомняне само ще ти навреди.

5. Приемай поканите за среща от твои случайни обожатели! Контактът ти с нови мъже ще ти докаже, че има мнозина с фантастични качества.

6. Прави неща, които никога досега не си се осмелявала, независимо дали те е било страх или не си била достатъчно уверена! Ще усетиш разликата във вътрешното си състояние.

7. Не се подценявай! Това, че някой не е успял да те оцени по достойнство и не е пожелал да се задържи в живота ти, не значи, че не заслужаваш да получиш всичко онова, за което копнееш. Независимо какво му се случва, човек никога не губи ценността си.

Ти обаче вероятно скоро ще се замислиш: "Той беше единствен, няма втори като него..." Та в света има хиляди мъже, които биха се разтопили от удоволствие в твоята компания. Нима вече си се срещнала с всички тях и знаеш, че нито един няма да ти хареса?

Наивно е да мислиш, че няма по-добър от бившия ти приятел. Ако е бил толкова страхотен, защо тогава не сте заедно? Защо е избрал да не бъде с теб? Щом той вече не присъства физически в живота ти, значи има причина за това.

Нищо не е случайно. Животът ни отдалечава от нещата, които "не са нас" и с течение на времето ни приближава към това, което ще ни направи наистина щастливи. Той не ни среща с неподходящи хора, той ни поставя изпитания. Нашата цел е да извлечем поуката от станалото. И така, с новите знания и чувства, придобити по време и след раздялата, ние ставаме способни да изградим своята нова вселена - по-реална и по-удивителна, защото най-големи ни прозрения идват тогава, когато сме сами - физически и емоционално.

Не се страхувай от самотата. Тя не е порок

Тя е ценност. Ако успееш да се почувстваш щастлива, когато си сама, несъмнено скоро ще се появи някой, с когото да споделиш това щастие. Защото ние не сме две половини, които се търсят, за да се допълват. Ние сме цели, завършени същества и трябва да намерим този, който ще придаде любовния привкус на живота, без да ставаме зависими. Защото можем да бъдем заедно, едва когато се научим да бъдем отделни, самодостатъчни.