Лято, лято, лято! И ето, че така дългочаканата и мечтана лятна почивка наближава. Плаж, море, студени напитки и вкусна храна… Но знаете ли, кой е най-често срещаният проблем сред пътуващите?

Статистиката сочи, че 50% от пътуващите страдат от диария при пътуване. Независимо от това рискът варира в зависимост от региона. Морската почивка в страната или в чужбина често е съпроводена от стомашен дискомфорт поради смяната на климата, храната и режима. Това излага организма ни на стрес и сблъсък с множество непознати микроби, с които трябва да се пребори. Именно тогава на помощ идват пробиотиците, като BioGaia®. Те подкрепят стомашно-чревната флора и я подготвят за предстоящия стрес. Препоръката е да започнете да ги приемате 1-2 седмици преди началото на почивката и да не прекратявате приема им и по време на ваканцията.

Когато пътувате с деца, тази практика най-вероятно ви е добре позната. При пристигането до крайната дестинация за тях ще са необходими между 1-3 дни, за да се адаптират към новата обстановка (за вас също). Съобразете се с режима им и не се излагайте на слънце в най-големите обедни горещини.

Предлагаме ви и още няколко препоръки, с които да направите пътуването по-лесно и приятно:

  • Не пропускайте физическата активност - макар да звучи примамливо да прекараме отпуската в хоризонтално положение, тялото ни се нуждае от движение, за да бъдем добре.
  • Пийте само минерална вода - препоръчително е да не пиете вода от чешмата, когато пътувате и не сте сигурни в нейния произход и качества.
  • Плодове с високо съдържание на фибри, като смокини и фурми, допълнително спомогат за редовното изхождане.
  • Млечно-киселите бактерии като L. reuteri Protectis подпомагат чревната флора и оказват положително влияние при запек.
  • Хигиена! Спазването на добра лична хигиена, разбира се, се подразбира, но е задължително да не пропускате измиването на ръцете със сапун и вода след всяко ходене до тоалетната. Ако такъв липсва - бъдете подготвени с дезинфектант.

Желаем ви незабравимо лято!

А сега в аптечната мрежа можете да намерите специален промо пакет “Мама и бебе” от BioGaia® с капки и капсули - грижа за цялото семейство, за една спокойна почивка.

*до изчерване на количествата