Пъпките и акнето са проблем не само на младите хора, но и на тези над 25 години. Общи за двете групи са причините за неравностите по кожата - хормони и излагане на стрес, както и по-малко известните микрокомедони. Дермокозметичният бранд La Roche-Posay предлага решение за този проблем в лицето на линията Effaclar.

Акнето е един от най-честите кожни проблеми, който засяга почти 40% от хората над 25-годишна възраст. Независимо дали са причинени от изменението на климата, влиянието на външни агресори като замърсен въздух, влияние на слънчевите лъчи или поради неадекватно хранене, акнето засяга възрастните почти толкова, колкото младите хора. Освен че влияят върху естетиката на лицето, те влияят и на психичното здраве - изследванията показват, че почти 50% от пациентите с акне се самоизолират, докато половината от тях имат склонност към развитие на определени състояния на депресия. Независимо дали сте от първата или втората група, едно е сигурно - имате нужда от ефективно и бързо решение, зад което стоят 90 000 дерматолози.

Effaclar Ultra концентриран серум за облекчаване на акне и бръчки при възрастни

За много хора краят на пубертета не означава край на борбата с акнето и пъпките. Голям брой хора на възраст между 20-40 години все още страдат от тези кожни неравности, което за някои от тях може да има много негативно въздействие върху ежедневните им дейности и взаимоотношения с другите. Effaclar Ultra Concentrated Serum с нова подобрена формула и комбинация от активни съставки във високи концентрации действа като ексфолиант и средство за успокояване на кожата, като в същото време предотвратява повторната поява на акне и други несъвършенства.Лекият серум за лечение на акне със салицилова киселина, освен че изчиства петната, помага за предотвратяване на нови неравности по лицето, а също така решава дълбокия проблем с образуването на невидими с просто око микрокомедони, които са едни от водещите кожни проблеми при възрастните. Това, което прави този серум особено ефективен, са три киселини и ниацинамид, който осигурява видима ефективност, покрива неравностите и намалява до 49 процента от белезите, причинени от акне, за период от 28 дни.

Микрокомедони - как се формират?

- Висока консумация на млечни продукти;
- Диета, състояща се от много мазнини и захар;
- Прекалено ходратирана кожа, предимно дължаща се на неправилен избор на овлажняващ продукт;
- Висока степен на влажност;

Effaclar Duo Plus – помощник на по-младите поколения

В допълнение към акнето при възрастни, по-младите поколения също се сблъскват с този проблем. В тази младежка възраст, поради различни предизвикателства, стрес и хормони, кожата страда особено, затова кремът Effaclar Duo+ е най-добрият избор за тях. Формулата се основава на три ключови съставки: ниацинамид, който намалява зачервяванията и възпалителните процеси, procerad, който предпазва от появата на петна по кожата след отстраняване на акне, и aqua posae filiformis и маноза, които помагат за възстановяване на баланса и стимулират регенерацията на кожата. Основните предимства на крема Effaclar Duo+ са бързото почистване на съществуващи пъпки, предотвратяване на повторната им поява и ограничаване на риска от петна.Когато става въпрос за борба с акнето, независимо дали сте тийнейджър или възрастен, важното е, че има добро решение. Подарете на лицето си доказана грижа и изберете печеливша комбинация от линията Effaclar.

За допълнителна информация относно марката La Roche-Posay посетете официалния уебсайт и последвайте La Roche-Posay в Instagram и Facebook.