Лятото е сезонът на слънцето, топлите, дълги дни и доброто настроение. Това е моментът, в който си позволяваме да открием нови места, да се впуснем в луди приключения и да се насладим на доза свежест в града или на морския бряг.

Nespresso са подготвили едно вълнуващо, изненадващо и смело лятно изживяване, включващо изискани и модерни напитки и аксесоари, които отдават почит на високо артистичния, експресивен и активен начин на живот, предлагайки на потребителите възможност за бягство от рутинното ежедневие, където и да се намират.

Фокусирана върху естествено приповдигнатото настроение, идващо от по-дългите и по-топли дни, лимитираната колекция Californian Dream е най-добрият начин за отдаване на почит на летния сезон и плавно впускане в по-бавния ритъм на живот. Освежаващите ледени кафе напитки създават оазиси от апетитни удоволствия, подправени с незабравимия вкус на Nespresso. Предлагаме ви вдъхновяваща рецепта, комбинираща любимото студено кафе и екзотичния вкус на кокос, за истинско лятно освежаващо удоволствие: 

COCONUT FLAVOUR OVER ICE LATTE

Необходими съставки:

Капсула Nespresso Coconut Over Ice

Сироп карамел 10 мл

Студено мляко 90 мл

4 кубчета лед

Кокосови стърготини 

Начин на приготвяне:

Налейте 40 мл еспресо Coconut Flavor Over Ice в шейкър и добавете 1 кубче лед (30 грама). Затворете шейкъра плътно и разклатете енергично за около половин минута. Добавете 3 кубчета лед (по 30 грама всяко) към вашата чаша Barista Recipe. Налейте 10 мл карамелен сироп и 90 мл мляко. Добавете студеното кафе и гарнирайте с кокосови стърготини за максимално удоволствие. Остава ви само да се насладите на освежаващото коктейлно приключение.