Един от най-известните и обичани български изпълнители Любо Киров е избран от прочутия English Chamber Orchestra да бъде техен специален гост на първия им концерт пред Катедралния храм “Свети Александър Невски” на 13 юли в София.

Певецът е предпочетен пред други наши изпълнители заради диапазона на гласа и разнообразния си репертоар. Той ще излезе на специалната сцена, която ще бъде изградена пред най-големия православен храм на Балканите.

Все още не е уточнен репертоарът , с който ще се представи Киров. Известният певец има опит от съвместни изпълнения с класически оркестър, но за първи път ще дели сцена със световноизвестна формация.

“За мен е чест да бъда част от “Галавечер с English Chamber Orchestra“, защото това е един от престижните европейски състави за класическа музика”, каза Киров.

От 1977 г. британският оркестър има за патрон принц Чарлз III, както и привилегията да свири на множество събития от важност за кралското семейство.

В София ще звучат произведения на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар. Програмата ще бъде удостоена с присъствието на млади български таланти, които ще изпълнят специално разработени български народни песни под акомпанимента на English Chamber Orchestra като реверанс към родната публика.

Концертът е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и Н. Пр. д-р Робърт Джон Диксън, посланик на Обединеното кралство в България. Според него срещата на британските музиканти с български изпълнители е добър знак за културно сътрудничество между Великобритания и България.

Музикалната традиция продължава и това лято с концерта на English Chamber Orchestra на 13 юли пред катедралата „Св. Александър Невски“ и храма, патрон на столицата – „Света София“.

Концертът е част от Календара на културните събития на Столична община. Цените на билетите в продажба са между 60 и 150лв.

Билети за галавечер с English Chamber Orchestra може да закупите от тук.