Косата ви пада, изтънява, загубила е плътността си. И вие ли се чудите какво става? Грижите се за външността си, подбирате внимателно козметиката, приемате хранителни добавки, но забелязвате, че косата ви се променя, а промените не ви допадат. 

Какво си представяте, когато ви кажат стареене?

Най-често бръчки, нали така? Истината е, че рядко свързваме стареенето и с други промени, а всъщност стaреят и косата, и скалпът. И не, не става дума само за побеляването ѝ. Всички сме виждали усмихнати баби с бели коси, пухкави като памук, и тази гледка ни е мила. Стареенето на косата обаче не се свежда само до загуба на цвят. 

Жизнената коса е плътна, здрава и гъста. Но това не е даденост. С възрастта скалпът се променя така, както това се случва с останалата част на кожата ни. За разлика от по-видимите области обаче, какво е състоянието на кожата на главата забелязваме едва когато възникне проблем. Той може да се изрази в чупливост на косата, както и в изтъняване. За добро или лошо, процесът на стареене не може да бъде спрян.

Добрата новина е, че стареенето на косата може да бъде забавено!

Новите продукти против стареене Revalid защитават скалпа от преждевременно стареене, спомагат за поддържане на жизнеността и обема на косата, както и здравината на косъма. 

Проверете дали косата ви старее според тези 11 признака:

 • посивява
 • расте бавно
 • променя се структурата ѝ
 • губи обем и еластичност
 • става по-чуплива
 • изтънява
 • безжизнена е
 • става по-суха
 • по-трудно се оформя
 • по-чувствителна е към външни фактори
 • усещате напрежение в скалпа

Свързаните с възрастта хормонални промени могат до доведат до скъсяване на фазата на растеж на косъма. Така косата става видимо по-рядка. Количеството опадала коса е повече, отколкото новопорасналата. Скалпът все повече започва да прозира, а ако носите косата си на път, сигурно забелязвате, че той става по-широк. Когато връзвате косата си на опашка или плитка пък, усещате колко по-тънка вече е тя и колко много пъти ви се налага да намотаете ластика, за да я пристегнете. 

Да присвием рамене и да се примирим с промените не е правилното решение. Косата е красота, чар и женственост. И да се погрижим за това по-дълго време да е жизнена всъщност не е трудно. 

За да забавите стареенето, е нужно да защитите скалпа. 

Както в точното време започваме да използваме крем против бръчки, така е нужно да сменим регулярния си шампоан с anti-aging такъв. 

Revalid Anti-aging шампоан е с иновативна активна съставка DN-Age, екстракт от листа на Cassia Alata и екстракт от еделвайс от Швейцарските Алпи. Какво може да очаквате да направят всички тези съставки? След като сложите доза от шампоана на леко влажна коса, втривайте, докато се образува пяна. Използването на този продукт води до предпазване на скалпа от преждевременно стареене и забавя процеса на посивяване на косата. Още след първото измиване с шампоана, косата е с повече обем и плътност, а цветът ѝ се запазва по-дълго време. 

За максимален ефект е добре грижата за косата да е комплексна. Затова към шампоана добавете използването на флуид Anti-aging. Освен че подсилва изброените действия, той е и с UV защита. А слънцето, колкото и да е приятно да се радваме на лъчите му, е един от основните фактори за фотостареенето. 

За да използвате флуида, просто разделете косата на две части и нанесете една пипетка по линията. След това нежно масажирайте с пръсти, така че флуидът да попие в скалпа. В никакъв случай не се изплаква, тъй като намалява ефективността му. За да защитите косата и по дължината, сложете малко от продукта на дланите си и разнесете. Може да се използва всеки ден. 

Кога ще забележите промяната?

Жени сме и красотата е важна за нас. Не от излишна куртоазия или нарцисизъм. Просто красотата е част от живота. Затова е съвсем естествено да си задаваме въпроса кога. Особено щом става дума за разрешаване на проблем, свързан с възрастта.

Изследвания показват, че промените в косата се забелязват 6 месеца след ежедневно нанасяне на DN-Age. Доброволците на възраст 34-65 г., които вземат участие, споделят, че косата им е станала по-здрава и плътна. Преди употребата на продукта те са я усещали слаба, чуплива и тънка. Промените и резултатите са отчетени от експерти. 

Щастливата жена е здрава, красива и вярва в собствените си сили и възможности. Холистичният подход не е каприз на съвремието, а правилният начин, чрез който можем да сияем и отвътре, и отвън. Самият факт, че сме избрали нещо качествено и добро за себе си вече е повод за по-широка усмивка. Последвалите промени за повече красота и здраве са само въпрос на време.