Дамските спортни дисциплини са още една добра възможност за демонстриране на женската сила, особено след като все по-често се говори за битката между половете. Същото твърдение често ще ни накара да се замислим за следното - защо половете са във война? Дори мъжете ще признаят, че предпочитат да гледат дамски спорт, поради простата причина, че именно жените са много по-агресивни и жестоки в играта си, а освен това са и достатъчно красиви във всяка една дисциплина, включително и борбата и бойните спортове. Каквото и да говорим, жените са важна част от спорта, а в следващите редове ще разберем кои са най-важните спортове и какво точно ни предлагат.

5. Плуването е доста благороден спорт, който прави чудеса с физиката и изисква много усилия, за да превърне тялото в динамична движеща се сила, която се носи в абсолютен синхрон във водата. Ще открием, че се провеждат много и най-различни първенства по плуване, разделени на стила, дължината на басейна и още много други. Обикновено магическата цифра е около 200 метра, но ще открием, че както има свободни стилове, така има и много изисквания. Тази година се надяваме да видим големите имена по време на Олимпийските игри в Токио. Най-добрата новина е, че игрите все още се движат по план и засега няма неприятни обрати.

4. Има ли нужда да представяме тениса като спорт, след като нежният пол демонстрира не само впечатляваща техника, но и сила, придружена с физиката на Серина Уилямс. Атлетката отдавна е в полезрението на букмейкъри като "Биуин" и все по-често е сред прогнозираните фаворити в този спорт, при това за всеки голям турнир от Големия шлем. Не трябва обаче да забравяме, че точно тази дама се превърна в истински прецедент, печелейки почти всичко възможно. От друга страна, именно на турнири като Ролан Гарос, българката Цветана Пиронкова демонстрира не само, че може да охлади шампионските страсти, но и да накара американката да се откаже, при това много бързо. Що се отнася до популярността на тениса, той със сигурност ще бъде сред фаворитите за всяка дама. Тук се изисква не само сила, но и умения.

3. Волейболът е един особено красив спорт, попитайте аудиторията. Ако обаче говорим за плажен волейбол, най-вероятно трябва да сте сигурни, че това е дисциплината, пред която всеки мъж забравя за какво служи мозъкът му, как се казва, на колко години е и къде живее. Причината за тази рязка амнезия идва от факта, че волейболистките са олицетворение на женската красота и определено се смятат за най-красивите атлети сред световните дисциплини. Различните женски лиги отдавна са се включили в платените спортни програми. От тази година ще забележим, че каналът ESPN вече излъчва женски волейбол от САЩ, а почти всяка една страна разполага с волейболна лига, включително и България. Съществува и Шампионска лига, а разликата между мъжете и жените в този спорт не се изразява в силата, а в техниката и красотата на игра. Критиците отдавна споделят, че именно жените са по-сплотеният отбор, особено ако целта е да победят противника. Този спорт никога не е губил вниманието си и няма да го изгуби в близките години.

2. Баскетболът е втората по сила световна дисциплина, която се радва на световно внимание. Двете най-големи предизвикателства са европейската Шампионска лига, както и НБА за жени в САЩ. Втората се радва на още по-сериозни успехи, след като бяха подписани договори, повишаващи значително заплащането, позволяващи равни условия, включително здравно осигуряване, както и редица други положителни черти в полза на дамите. Други плюсове са и възможностите да се гледат свободно в ефир, американският със сигурност. Европейската Шампионска лига за жени също не е за изпускане, спортните фенове често твърдят, че именно в Европа се играе по-добрият баскетбол и най-вероятно са прави. Тук провежданото качество не трябва по никакъв начин да ни изненадва.

1. На първо място ще поставим футбола и изобщо не говорим за зрителския интерес към мъжката лига. Дамите доказаха, че могат да играят много смело и качествено този спорт, позволявайки ни да се насладим на още едно футболно първенство, при това с красива и технична игра. Както ще забележим, футболът е най-силен в Европа и тук професионалните футболни клубове спокойно добави втори женски отбор, за да развият още повече играта си. Няма как да не пропуснем и факта, че през миналата година се осъществи най-скъпият футболен трансфер за жена. Също така не бива да забравяме, че има и женска Шампионска лига, а и много от професионалистите ще се постараят да ни изненадат с красиви голове и много точно и приятна игра. Другата положителна черта идва от факта, че за редовния фен, две футболни първенства са винаги повече от едно.