На 14 февруари 10% от всички жени по света ще получат предложение за брак. Средно 220 000 мъже всяка година питат половинките си „Ще се омъжиш ли за мен?“ в деня на свети Валентин. На 14 февруари в България отбелязваме и Трифон Зарезан – празника на лозарите и виното. Българската традиция повелява, когато се иска ръката на жена, това да се направи с хляб и вино. Така комбинацията от насъщния и рубинената напитка става още по-устойчива и пълна със символика. Хлябът и виното са може би най-често срещаните спътници в най-важните моменти от живота на българите от миналото и до днес.

Дали ще празнувате любовта, или силата на гроздовите зърна - хлябът и виното са комбинацията, с която 14 февруари ще е празник за всички.

Хлябът трябва да е от чисто брашно, мек и вкусен, за да е чист пътят на новата двойка или бебето. Във време, в което подобрителите и консервантите заемат голяма част от етикетите на храните, е хубаво, че може да се открият и чисти хлябове, чието съдържание е само от естествени съставки. Хлебните изделия в BILLA пекарна се приготвят от изцяло натурални съставки, без ГМО. На всеки 30 минути професионалните пекари на BILLA вадят топъл хляб. Те са обучени от експерти от Съюза по хранителна промишленост и сертифицирани от Министерството на образованието и науката. Все пак е важно на чии ръце доверяваш насъщния си, нали? 

Според българската традиция до хлябовете се поставя сол или мед. Сладкият хляб се поднася при ритуалите, които отбелязват ново начало – раждане на дете, прохождане, или целят приобщаване – годеж или сватба. Хляб, вино, мед и стръкове пресни билки се слагат и върху сватбеното знаме, с което младоженецът и неговите приятели тръгват към дома на булката. Хлябът символизира плодовитост, а виното – любов. Малко хора знаят, че свети Валентин е покровител и на пчеларите. Така че смело може да добавите мед към хляба си, независимо кой от двата празника отбелязвате на 14 февруари.

Дали хлябът ще е вкусен обаче, не зависи от това с какво го комбинираме, а от какво е направен. Брашното, от което се приготвят тестените изделия в BILLA, е от реколти без ГМО. За да гарантират високото качество на хляба собствено производство, тук осъществяват  стриктен контрол върху всеки един етап от приготвянето му.

Скорошно проучване установи, че 2% процента от двойките са се влюбили в супермаркет. Време ли е за пазар?