Популярни до края на 90-те години, панталоните с висока талия незнайно как изчезнаха от гардеробите ни след 2000 - та година. На тяхно място се настаниха моделите с ниска талия, но да си признаем, те не стояха добре на всяка фигура.

За щастие, днес високата талия е отново на мода и всички можем да си отдъхнем, защото това са панталоните, които отговарят на всеки вкус.

Защо панталоните с висока талия трябва да присъстват и във вашия гардероб?

Отговорът всъщност е лесен. Този тип панталони стоят добре на дами с всякаква фигура и ръст. Те издължават, правят фигурата по-стройна и слаба, пропорционират и подчертават естествените дамски извивки. Те са и най-женствените панталони, могат да се съчетават с всичко и най-важното, облечени в тях ще се чувствате наистина удобно, комфортно и секси.

5 модела дамски панталони с висока талия, които е добре да имате

  • Панталони от деним

Край на коремчетата, показващи се срамежливо над колана на дънките. Край на непрестанното търсене на дрехи, с които да съчетаете панталоните така, че да прикриете несъвършенствата. Дънките с висока талия стоят страхотно на всяка жена и можете да ги съчетавате с почти всичко. Ако предпочитате стрийт стила, можете да ги носите с тениска или риза, на които да приберете едната част в дънките, а другата да оставите навън, да допълните с дълга жилетка и да завършите аутфита си с маратонки или стилни гуменки. Ако искате да изглеждате спортно - елегантно, комбинацията с класическо сако и обувки на ток стои убийствено.

  • Панталони с плисета

Този тип елегантни дамски панталони с висока талия са страхотно попадение, тъй като са златната среда между ежедневен и елегантен панталон. Моделите подчертават елегантно талията, спускат се малко по-свободно в областта на ханша, прикривайки някой несъвършенства и се спускат по крака, без да го описват. Подходящи са както са всяка фигура, така и за всеки ръст и стил на обличане. Единственото, за което е добре да внимавате, е да не съчетавате панталони с плисе с прекалено свободни или дълги ризи, тениски или блузи.

  • Панталони с широки крачоли

Тези модели са изключително удобни и практични. Можете да ги носите с гуменки или обувки на елегантен ток според личните си вкусове и предпочитания. Комбинират се много добре с леко прибрани в панталона пуловери, ризи и тениски. Не стоят зле и с блейзъри, къси жилетки и ефирни топове.

  • Прави панталони

Правите панталони с висока талия са класически, много стилни и подходящ избор както ако имате слаба фигура, така и ако формите ви са малко по-пищни. Тези модели пропорционират, подчертават талията и правят фигурата визуално по-стройна и слаба. Освен това се съчетават с всичко. Можете да ги носите с тениска, топ, с блуза и да допълните стрийт визията си с гуменки или маратонки. А ако искате постигнете по-елегантен силует, просто ги съчетайте с класическа риза и обувки на висок ток.

  • Панталони тип “цигара”

Дамските панталони с висока талия тип ”цигара” са може би единствените, които не са подходящи за всеки тип фигура. Кройката им е такава, че описва формите и ако не сте много пропорционални, изкарват несъвършенствата на показ. Затова този тип панталони са по-подходящи за тийнейджърите или за дами със стройни тела и хубави крака. Ако и вие сте сред тях и сте в тийнейджърска възраст, панталоните ще ви стоят страхотно, ако ги съчетаете с къси тениски, ризки или топове, които разкриват пъпчето. Ако сте над 25 години, е добре да комбинирате дамския панталон с тишърти и блузи, които покриват пъпа. Моделите тип “цигара” се съчетават много добре и с по-ефектни и блестящи блузи, с обувки на ток, с маратонки и дори със сандали и обувки на нисък ток.