Ваня Панайотова е новият генерален директор на L’Oreal за пазарите Адриатика/Балкани, включително България. Тя ще поеме поста от началото на март тази година. До момента Ваня Панайотова ръководеше компанията за Румъния. Сега отговорностите й се разширяват и тя ще отговаря едновременно за L’Oreal Адриатика-Балкани и Румъния.

Ваня Панайотова е с богат опит, трупан в продължение на повече от 20 години в FMCG сектора (Fast Money Commitment Growth - бързооборотни стоки) и има впечатляваща кариера в управлението на международни компании и мащабни предприемачески начинания. Започва кариерата си в Procter&Gamble и продължава в Mondelez International, където заема длъжности с нарастващи отговорности в Източна Европа, Африка и Средния Изток. През 2017 г. се връща в Румъния  като Генерален директор на Orbico, a към L’Oreal Group се присъединява през 2018 г. като генерален директор на L’Oreal Румъния. Като завършен лидер със задълбочено познаване на страните от региона Адриатика-Балкани, Ваня ще обедини енергиите на двете дружества с цел продължаване увеличаването на пазарния дял във всички страни, които попадат в сферата на новите й отговорности.

Истински се вълнувам от бъдещето на L’Oreal Adria-Balkan и съм особено  щастлива, че съм назначена да ръководя  този прекрасен и много мотивиран екип. Очаквам заедно да допринасяме за мисията на компанията - да доставя красота на всекиго, в целия регион“, сподели тя.

Досегашният директор Бриджит Стрелър ще продължи успешната си кариера като генерален директор за хъба Чехия, Словакия и Унгария. Назначена за генерален директор Балкани през 2004 г. с отговорността да създаде филиали на L’Oreal в Сърбия и България, Бриджит ръководи успешно клъстера Адриатика и Балкани и завоюва за L’Oréal позиции на безспорен лидер в региона.

L’Oréal присъства в региона като хъб  L’Oréal Adria-Balkan. Структурата на хъба включва три клона - L’Oréal Adria (Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина и експортните пазари на Северна Македония, Албания, Косово и Черна Гора), L’Oréal Balkan (Сърбия) и L’Oréal Bulgaria (България). L’Oreal Adria Balkan Hub управлява директно 22 бранда на L’Oreal и предлага широка гама продукти от категориите грижа за кожата, грижа за косата, бои за коса, грим и парфюми чрез всички канали в целия регион.

Брандове: L’Oréal Paris, Garnier, Maybelline New York, Essie, NYX Professional Makeup, Mixa, L’Oréal Professionel, Kerastase, Matrix, Biolage, Redken, Decleor, Carita, Vichy, La Roche Posay, Cera Ve, Lancôme, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Kiehl’s, Biotherm, Urban Decay.