Кои са двете слабости на дамите? Дамските чанти и обувките, разбира се! И ако обувките можете лесно да премерите и веднага да разберете дали са ви удобни, с чантите нещата стоят малко по-различно. Ето няколко съвета, които ще помогнат да изберете едновременно красива и практична дамска чанта, която да не остане неизползвана.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изберете подходящия цвят?

Разбира се, че в първия момент ще ви грабне цветът на чантата. Помислете обаче дали е подходящ за дрехите и обувките, които имате. Макар че винаги можете да си купите и обувки за чантата в последствие.

Проверете дали е удобна за носене

Сложете чантата на рамото си, за да проверите дали е удобна за носене. Някои модели се плъзгат и се налага постоянно да ги повдигате, а това е доста досадно. Други са с неудобна дължина – твърде къси и пречат на ръката или твърде дълги и се удрят в крака ви, докато ходите.

Снимка: iStock

Проверете колко е тежка

Обикновено екокожата е лека, но моделите дамски чанти от естествена кожа могат да бъдат наистина тежки. Същото важи и за онези, които имат декоративни токи, копчета и други. Така че проверете колко тежи чантата, когато е празна и си помислете колко неща ще носите в нея. Ще бъде ли достатъчно лека и удобна, за да я носите по цял ден?

Вижте закопчаването

С магнитно копче или с цип, с капак или без – вариантите на закопчаване са много. Доста жени не се чувстват комфортно, ако дамската им чанта не е безопасно затворена с цип или голям капак. Други така или иначе никога не дърпат циповете. Така че всичко е въпрос на лично предпочитание.

Все пак имайте предвид, че има риск да бъдете обрани, ако чантата е постоянно отворена, особено в големите градове. Същият риск съществува и при капаците, които се държат само на едно магнитно копче.

Снимка: istockphoto.com

Огледайте джобовете

Някои чанти са просто големи торби без никакви разпределения и джобове. Други пък имат множество специални отделения за телефон, химикалка или ключове, както и много джобове с цип или без, в които да сортирате удобно вещите си. В това отношение всяка жена харесва различни неща, така че просто помислете кой е удобният вариант за вас. Ако и без това носите вещите си в несесери, вероятно няма да имате нужда от допълнителни разпределения. Но ако искате да има пълен ред и да знаете по всяко време кое къде се намира, просто си вземете чанта с повече удобства.