Дали с възрастта право пропорционално расте и суетата при жените не знам, но е факт, че с все по-голямо внимание и грижа подхождам към продуктите, които използвам за ежедневна грижа за кожата, както и към козметиката като цяло.

През 2019-а навърших 40. Не бих казала, че съм го усетила като прелом. Но съм категорична, че съм навлязла в период на стабилност и по-малко колебание относно собствените си желания. Което е крачка напред в собствените ми очи. Да знаеш какво искаш е важно, нали така.

Снимка: iStockВ този текст ще споделя личните си открития и предпочитания и ще се радвам на отзиви и коментари, както и на вашия личен списък с продукти, които ако не незаменими, то със сигурност са ви ценни.

Продукти за лице

Почистваща мицеларната вода на Nivea 3 in 1 - с нея отлично премахвам грима, не ми пари, не ми люти за разлика от Nivea Urban Skin Detox, от която получавам дразнене в очите при почистване на грима.

Кремовете и серумите за суха кожа на PhytoЕssense + страхотният сух стик за почистване/измиване на кожата на лицето, взаимстван от корейската козметична традиция.

Крем за лице за суха кожа SVR extra rich - хидратиращ и много приятен за нанасяне с лек, недразнещ аромат.

Грим

Холографна течна очна линия на Pretty Vulgar – страхотно попадение! Може да се използва върху сенки, самостоятелно като очна линия или само за блясък, разнесена по целия клепач.

Автоматичен молив за очи с вградена острилка – в блестящо синьо или зелено на Sisley – неоправдано скъпи в моите очи, но когато са подарък, защо пък не:

Матово червило Revlon Ultra HD. Недостатък –дори да ползвате молив за устни има голяма вероятност червилото да проникне в порите над устната и се образува нещо като назъбена линия. Но това зависи от количеството, което нанасяте. Общо взето винаги съм обирала овациите с това червило. Особено сред децата ;)

Аромати

Два са ароматите, които ме спечелиха през тази година. След като дълго време фаворит ми беше Bright Crystal на Versace, сега залагам на Miracle Secret на Lancome (не е нов аромат, но за мен беше тазгодишно откритие).

Другият аромат, който ме грабна, е Ceresier (Cherry Blossom) на Yves Rocher, който е от тази година. Много лек, става за ежедневна употреба.

Между другото има страхотни попадения и сред парфюмите, които са в специални разфасовки за пътуване на Pull&Bear – аз съм фен на Barcelona eau de toilette (по-сладки нотки), London (по-цитрусови нотки) и LA.

Може би ще ви е интересно да научите от първо лице и за няколко добри процедури за разкрасяване тук: