Под въздействие на множество фактори тялото ежедневно губи определени количества от естествените си водни запаси. Ако не бъдат възстановени, липсата им се отразява не само на здравето, но и на състоянието на кожата.

Какво всъщност е млякото за тяло?

Млякото за тяло се различава от останалите козметични продукти (олио или лосион) със своята формула, съдържаща по-голямо количество вода и хидратиращи съставки, които на свои ред му позволяват да бъде по-лесно абсорбиран от кожата и да не остава мазен слой на повърхността й. Друга отличителна разлика между млякото за тяло и останалите грижи за кожата е, че то е обогатено с витамини и антиоксиданти, които поддържат нейните еластичност, влажност и виталитет.

За кого е най-подходящо?

Поради своята водна основа, млякото за тяло се абсорбира лесно от кожата, осигурявайки й оптимално ниво на хидратация. То е идеално за жени с нормален тип кожа, която не се нуждае от допълнителни овлажняващи агенти. За тези, които обичат да съчетават приятното с полезното, съществува продукт, който се нанася под душа и „готово”. Говорейки за богатия избор на козметика не забравяйте, че всеки тип кожа изисква съобразена с нея грижа – не се скъпете щом става въпрос за здравето на вашето тяло. Също така, напоследък наблюдаваме нарастваща тенденция сред козметичните марки да разнообразяват своята гама продукти с мляко за тяло, предназначено за друг тип кожа освен „нормален”. Например, обогатеното мляко с алое вера или какаово масло е подходящо за чувствителна кожа, това с жожоба за нормална. Днес може дори да намерите ексфолиращо мляко за тяло, което е предназначено за суха кожа.

Как се използва?

Знаехте ли, че някои части на тялото са по-податливи на дехидратация (изсушаване) под влиянието на външни фактори отколкото други?! Факт, централната част на тялото (гръб и корем) е по-малко уязвима за сметка на крайниците, изложени на външни агресии и на триене (лакът, колене и ходила), които ако не се хидратират добре могат с времето да станат грапави, сухи. 
Когато нанасяте млякото за тяло не пренатоварвайте кожата, за да не се получи обратен ефект. Втрийте го с големи кръгови движения, докато продуктът не бъде попит от кожата. Препоръчително е да се използва веднъж дневно, за предпочитане сутрин, след душ върху леко влажна кожа. Защо? Тъй като от топлината кожата е готова да абсорбира всички ползи от грижата.