Белтък и салфетки? Да, и ние повдигнахме вежди в почуда, но всъщност за всичко си има обяснение. Решихме да пробваме тази домашна пилинг маска срещу черни точки и да споделим впечатленията си. А те, наблюдавайки крайния резултат, са доста приятни.

Необходими съставки

1 белтък
1 мека салфетка (трипластова носна кърпичка)
плоска четка за нанасяне 
вилица за разбиване на белтъка

Отделете белтъка и жълтъка на едно яйце. Разбийте белтъка с вилица, така че да стане рядък. 
За нанасяне използвахме плоска силиконова четка. Внимавайте да не капе. 
Един белтък се оказа твърде голямо количество само за една маска, затова може предварително да го разделите и да запазите втората част за следващ път. 

Как се прави?

Върху сухо и чисто лице се нанася слой белтък на цялото лице и шията

Още преди да е засъхнал, по лицето се залепват парчета от салфетката. Добре е да разделите отделните слоеве, за да сте сигурни, че тънките парчета ще се залепят добре. Наистина лицето изглежда малко странно (да не кажем дори страшно, тип мумия), но красотата винаги е изисквала жертви.

След слоя салфетка се нанася отново белтък. Последователността се спазва, докато свършат и трите слоя хартия. Завършва се с белтък. 

Маската трябва да изсъхне добре. Нужни са поне 20 минути.

Кожата осезаемо се стяга, благодарение на белтъка. Хартията образува пласт, който след това се отлепва от лицето, а именно отлепването създава пилинг ефекта, който почиства порите и предотвратява образуването на черни точки.  

Изплакнете лицето с хладка вода, за да премахнете остатъците от хартия и белтък и нанесете крем.

Лицето остава гладко, което може да се усети веднага. Порите са добре почистени. Ако маската се използва многократно, има и лек избелващ ефект. 

За ползите от лавандулата - вижте видеото.