Задава се третото специализирано търговско изложение "Здраве и красота с натурални и био продукти", което ще се проведе от 10-19 ч. между 1 и 4 ноември в Изложбена зала ЦУМ с вход свободен откъм Музея на София.

Изложението, организирано от Българска търговско-промишлена палата, има за цел да събере на едно място натурални и био храни и напитки, билкова и натурална козметика, етерични масла. Да покаже на всеки потребител вълшебните свойства на природата и продуктите, които могат да бъдат извлечени от нея, а от друга страна - магията на етеричните масла. 

По време на изложение "Здраве и красота с натурални и био продукти" ще бъдат представени 30 фирми за здравословно хранене, натурална козметика, продукти и процедури за повече тонус и красота. Участниците са с 20% повече от предходното издание, като по браншове фирмите са разпределени по следния начин - козметични продукти (56%); храни, напитки и хранителни добавки (35%); продукти и услуги за тонус и здраве (9%). Какво ще бъде представено по време на изложение "Здраве и красота"? 

Снимка: iStock

Добрата и качествена храна е най-важното нещо в забързаното ни ежедневие

Български производители ще представят храни, които са 100% здравословни, ръчно приготвени с много любов. Всички са на основата на лимец, който отглеждат и не съдържат други подобрители, набухватели, оцветители, мая и други. Ще има и веган продукти, без захар и без консерванти. Посетителите ще се запознаят с граховия протеин и неговите свойства.

Ако за вас кафето е едно всекидневно удоволствие и искате да стане най-добрия съюзник на вашето здраве, по време на изложението ще бъде представено кафе с гъба Ганодерма.

Посетителите ще имат възможността да дегустират вина и пелини от семейна микровинарна в шуменското село Хан Крум. Пелинът, който предлагат, се приготвя от най-доброто вино, което кисне в букет от билки и плодове. Технологичният му процес включва и характерното естествено газиране, което се получава от разпукването на зърната на ябълките и дюлите. Това не е просто вино, а лечебен еликсир. 

По време на изложението ще намерите няколко вида хляб с квас,  кифлички, бутикови сладка, сок, оцет и дражета от арония  и много други неустоими изкушения.

100% натурални български продукти

Фирма участник ще презентира  уникални пробиотични здравословни добавки. 

Малка българска фирма ще ни представи 100% натурални продукти, които са ръчно направени с етерични масла и растителни екстракти. Те залагат на козметика, достъпна за повече хора, които предпочитат да заложат на природата, вместо да използват синтетични продукти.

Ще бъде презентиран био крем за лице и тяло, който съдържа  100%-ва розова вода и чист пчелен восък.

Екстракт от охлюв

По време на изложението ще се представят серия продукти, които са на основата на натурални компоненти, като висококачествен пречистен екстракт от градински охлюв Helix aspersa и от различни растителни видове. Тези продукти спомагат за ускоряване на регенерирането на тъканите и подсилват имунната система на организма. 

За първи път в България

За първи път в България се представя натурална козметика за всеки тип кожа и коса от Армения. Козметиката, която  помага на кожата да се регенерира отвътре навън. Продуктите са 100% веган, не са тествани върху животни и са разработени основно на базата на натурални и екологично чисти съставки. Ще бъде презентиран душ-гел с вино, продукти с преработени кайсиеви ядки, еликсир на младостта и още много други продукти.

За първи път при нас ще бъде представен био крем за  лице. Кремът събира в себе си растителното богатство на света - розова вода и пчелен восък; масла от ший, сусам и кокос; масла от шафран и жожоба; масла от маслина, грозде, кайсия, бадем, праскова и пшеничен зародиш.

Ще бъде представено и уникално Масло от кайсиеви ядки от Хунза. Кралство Хунза се намира в пресечната точка на трите най-високи планински вериги в света: Хималаи, Хиндукуш и Каракорум. Това богоизбрано място е на стотици километри от съвременната промишленост. Точно ядките на тези кайсии, отгледани в естествения си ареал, далеч от промишлените замърсявания, дават възможно най-чистото природно масло от кайсиеви ядки. 

Диагностика 

Ще можете да разберете на място здравословното си състояние с диагностика Супертроник и Биоскенер (над 180 физически показатели). За първи път в България ще бъде представен и апаратно лечебен комплекс "Сензитив Имаго" - биорезонансна диагностика и лечение.

Спортувахте ли тази седмица? 

Само по време на изложението ще  разберем как да поддържаме добра форма. Ще бъде представен уреди "три в едно" – използвате една машина, а получавате ефект в три области: фитнес, масаж, терапия. И 10 минути работа с машини вибро-терапия се равняват на 1 час във фитнес залата. 

Загубим ли връзката с природата – губим всичко 

Ще бъде представена широка гама здравословни продукти, полезни храни и хранителни добавки, кремове, мехлеми, масла и емулсии  и други продукти на пчелна и билкова основа. Мехлемите са идеални за зимния сезон при справяне с настинка, хрема, главоболие.