Разбрахме как да НЕ се гримираме - висша мода, какво да се прави. Сега е време да разберем и какво работи за нас. Някои от нас обичат да подчертават устните си, други - очите. Днес се вдъхновихме, за да ви покажем най-добрите идеи от дефилетата на световноизвестните модни марки. Вдъхновете се и вие! Директно от Седмицата на модата в Париж: топ предложенията ни както за летен, така и за есенен грим!

Снимка: VOGUE

Започваме с Jean Paul Gaultier. Цветовете са типично есенни, облеклото - също. Виждаме една вечна тенденция - ярки устни в бордо, които обаче не са матови, а имат стъклен блясък. Очите не са акцент на визията, а са леко подчертани в златисто. По лицето мат няма, напротив - всичко е свежо и сочно. 

Снимка: VOGUE

Коренна противоположност от Giambattista Valli - абсолютна нежност и ангелско съвършенство. Нямаме акцент нито на очите, нито на устните, но имаме перфектно изравнен тен. Забележете обаче - не се набляга на контуриране, нямаме резки линии и голям контраст. Очите са съвсем леко подчертани със сенки, чиито цвят е няколко нюанса по-тъмен от естествения тен на модела. Ние обичаме тенденцията No-Makeup Makeup, тъй като тя подчертава естествената ни красота.