Преди време четох книга, озаглавена „Да спиш гола е зелено“. Главната героиня беше обсебена от идеята да живее екосъобразно, като последователно изключи от ежедневието си много жизненоважни продукти, предмети и храни, които са от съществено значение за съвременния човек, който винаги бърза и няма време да събира разделно отпадъците си, например. Тя се отказа от шампоаните, парфюмите, дрехите, които не са изработени от преработени материали, колата си...

Тогава си казах, че цялата идея да живея екосъобразно и с мисъл за природата ми идва в повече. Аз самата не бях готова да се откажа от шампоана си, от удобните си дрехи, от прекрасните аромати. Все още нямам шофьорска книжка, та това беше най-лесното екорешение, което съм вземала през живота си. За щастие, обществото ни започна да толерира все повече малките стъпки в грижата за природата  - да си изпием кафето take away в собствена чаша, а не пластмасова, да не пазаруваме плодове и зеленчуци, като ги слагаме в 18 найлонови плика, да използваме сламки за многократна употреба и т.н. Само се замислете, ако всеки прави това, какъв ще е резултатът след една година?

Мисълта да се откажа от козметиката, която ползвам, е немислима. Няма жена, която да не използва шампоан, душ-гел, маска за коса или пък балсам. Аз поне не излизам от банята, преди да съм се поглезила с всички тях. Затова посрещам с изключително задоволство една марка козметика, чието име говори само по себе си – LOVE beauty AND planet – обичай красотата и планетата. И двете ги обичам – красотата и планетата. А сега нямам търпение да изпробвам чудесните серии на бранда, който вече е на българския пазар.

Освен невероятните аромати, които успях да подуша на живо, продуктите и техните опаковки си имат своите малки прояви на обич към планетата. Всеки шампоан, душ-гел, маска, балсам или лосион за тяло идват заедно със следните характеристики, които са изписани на гърба на опаковката, а всички ще се съгласите, че отдавна сме спрели да четем какво пише само отпред:

- ЗА ВЕГАНИ! Сертифицирани от Европейския вегетариански съюз (ЕВС)

- Биоразградими формули

- Аромати, обогатени с етично добит екстракт

- Бутилките и бурканите са изработени от 100% рециклирана пластмаса.

- Бутилките и бурканите са подходящи за рециклиране.

- Без парабени, силикони и оцветители

Моята серия е зелената с розмарин и ветивер, която е предназначена за пречистване за нормална до мазна коса, и за чиста и свежа кожа.

Има още 4, които са също толкова уникални, ухаещи приятно и се грижат за природата.

Розовата серия е с аромати на българска роза и муру муру, като доставя жизненост за боядисаната коса и хидратация за сухата кожа.

Жълтата серия е с кокосово масло и иланг-иланг, като се грижи за възстановяване на увредената коса и добавя свежо островно усещане за кожата.

Синята серия е с кокосова вода и мимоза, която пък придава обем и сила на фината коса и енергизира кожата.

Кафявата серия е с масло от ший и сандалово дърво – глезеща хидратация за суха коса и нежно подхранване за кожата.

И за всички, които си го мислят - да, това съвсем не е първият бранд, който се грижи за природата, но посланието в комбинация с истинска грижа за планетата и красотата е нещото, което мен лично много ми допадна. 

Можете да намерите продуктите Love Beauty and Planet в магазини dm.