Основната задача на козметиката е да подчертава женската красота и от край време тя е знак за женственост. Отдавна обаче това не е територия само за жени. Мъжете са ценители на красотата и козметиката никак не е "тъмна Индия" за тях. Бихме казали дори, че днес е много вероятно да научиш повече за това как да поддържаш визията си от един мъж, отколкото от някоя засукана дама. Инфлуенсърите в Инстаграм и YouTube, чиято основна тема е красотата и модата в началото, представляваха орда от успешни и влиятелни дами. Днес това е индустрия, в която можем да открием много представители на силния пол. Мъжете инфлуенсъри в модата се радват на милиони последователи, както и на сътрудничества с известни марки. Но кои точно са те? Ще разгледаме някои от най-влиятелните блогъри за красота, които ще ви бъде полезно да познавате.

1. Джеймс Чарлс (James Charles) 

Последователи в Инстаграм: 8,7 млн. (@jamescharles)

Публикации: 668

Абонаменти в YouTube: 9,2 млн. (James Charles)

Визитка: Работейки като фризьор в Ню Йорк, Джеймс Чарлс започва с прически и работи като фризьор в Ню Йорк, докато не се отегчава и се обръща към света на козметиката, където разгръща цялата си креативност. След публикуването на снимки в социалните медии, неговата популярност нараства и той започва да публикува все повече и повече. Така през 2016 г., когато е на 17 години, той става първият мъж асистен на американската марка "CoverGirl". 

2. Джейк Джейми (Jake Jamie)

Последователи в Инстаграм: 293 хил. (@jakejamie)

Публикации: 697

Анонаменти в YouTube : 29 хил. (The Beauty Boy)

Визитка: Стартира канала си в YouTube ("The Beauty Boy") преди три години и от самото начало му потръгва. Най-голям успех има с видеоуроците за грим, които са насочени към мъжете. Толкова голям, че е нает от козметичния гигант L'Oreal, за да популяризира гамата им "Infallible Total Cover". 

3. Кирил Гуцов (Kiril Gutsov)

Последователи в Инстаграм: 12,1 хил. (@kirilgutsov)

Публикации: 302

Последователи в персоналния блог: 29 хил. (Време за стил/Time for Style)

Визитка: Кирил Гуцов започва да се занимава с грим през 2014 г., а днес е професионален гримьор. Бил е редактор на модни списания, а сега поддържа две страници – своята професионална страница и личния си блог "Време за стил". В горното видео е гост на красивата Радост Иванова, която ни представи на конкурса "Мис Вселена" през 2015 г. Публикациите му в Инстаграм рядко са свързани с козметика, неговите съвети можете да научите от всекидневните му сторита, които освен всичко останало са и забавни. Ето, че и българските мъже разбират от козметика!

4. Мани Гутиерес (Manny Gutierrez) 

Последователи в Инстаграм: 4,8 млн. (@mannymua733)

Публикации: 2150

Абонаменти в YouTube: 4,9 млн. (Manny Mua)

Визитка: Гутиерес започва да споделя изображения на творчеството си с грим в Инстагарм, след като се отказва от медицинското училище. Печели популярност и феновете му го мотивират да да започне и канал в YouTube, а сега има почти 5 млн. абонамента. Гутиерес наскоро стартира своя линия грим, наречена "Лунна красота" (Lunar Beauty).
 
5. Патрик Стар (Patrick Starrr)

Последователи в Инстаграм: 4,6 млн. (@patrickstarr)

Публикации: 2801

Абонаменти в YouTube: 4,1 млн. (PatrickStarrr)

Визитка: Истинското му име е Патрик Симондак (Patrick Simondac) и днес е един от най-влиятелните мъже в YouTube, които говорят за козметика и красота. Известен с невероятните си трансформации и сътрудничество си с Ким Кардашиан, Крис Дженър. "Starrr" предлага уроци с експертна прецизност и доза хумор. Освен това е пуснал цели две колекции с козметичния бранд "Mac Cosmetics".

6. Рубен де Майд (Reuben de Maid)

Последователи в Инстаграм: 269 хил. (@reubendemaid)

Публикации: 447

Абонаменти в YouTube: 189 хил. (Reuben de Maid)

Визитка: Най-младият бюти блогър, на който попаднахме, е Рубен де Майд. Той е едва 13-годишен, но не се лъжете - въпреки възрастта си, познанията му в сферата на козметиката са достатъчно за собствен салон за красота. Рубен не е посещавал курсове за гримьорство, той е самоук артист. Всъщност започва да се интересува и да ползва козметика още на 8 години.