Изтокът е истинска съкровищница на уникални козметични практики и преживявания за кожата и косата. Японците имат най-много продукти със странни, непознати и екзотични съставки, които наистина имат добър ефект. В Страната на изгряващото слънце красивото женско лице е на особена почит. Жените се грижат кожата им да бъде бяла и гладка. Друг важен за тях елемент от тялото са ръцете. Малките женски ръце, без маникюр или с лак в телесен цвят, са една от най-хармоничните и пропити с нежност части на женското тяло. Еластичността на кожата и младежкия си външен вид поддържат като консумират много морски дарове, водорасли и напитки от различни гъби, бамбук и т.н. Но само храна не е достатъчна. Ето с какво се грижата за красотата си японките. Защо и ние да не си откраднем някоя идея?!

1. Гъба конджак

С тази гъба можете много лесно и нежно да почиствате лицето си. Представлява малко, поресто парче с различна форма, което се използва за измиване. Когато е суха, тя е твърда. За да я използвате, трябва да я накиснете в малко вода, след което да нанесете върху нея измиващия продукт, който ползвате, и да почистите лицето си с нея.

Снимка: iStock

2. Есенция за блясък с дрожди

Тайната й съставка се нарича питера. Това са специални дрожди, които се образуват по време на ферментирането на известната японска напитка саке. Преди време някой случайно забелязал, че ръцете на пивоварите, които постоянно са във ферментиращата течност, са особено меки, гладки и без бръчки. След откритието дрождите започнали да се извличат с козметична цел. След като кожата е почистена, есенцията се нанася с леки потупващи движения.

3. Ледени капки за очи

Японките капват от тези капки в очите си, за да имат бистър поглед. Първоначалното усещане прилича на ужилване от пчела, защото в състава им има секрет от жлезите на пчелите, който те отделят при ужилване. Но след това зениците и бялото около ириса става много ясно, а погледът се избистя.

4. Бръснене на кожата на лицето за жени

Японките не го правят със самобръсначки, а със специален уред, който прилича на макетно ножче за рязане на пластилин. Всъщност е за персонално бръснене на лицето. Премахва остатъците от грим и замърсявания по лицето, както и мъртвите клетки. 

5. Меки маски за лице

Жените в Япония използват изключително често маски за лице за едно кратна употреба. Те са в пликчета, листът е с формата на лицето с отвори за очите и устата. Напоени са с различни екстракти и използването им е много лесно. Просто се поставят върху лицето и леко се прилепват с пръсти за максимален контакт с кожата. Има маски за различен тип кожа и против различни проблеми – пъпки, фини линии, лишеи и др. Най-хубавото на тези маски е, че дори няма нужда да измивате лицето си след употреба.