Според астролози косата може да окаже съществено влияние върху личния ни живот. От това каква прическа, дължина и цвят на косата си ще изберем в даден момент, предопределяме своя бъдещ имидж и начин, по който околните ще ни възприемат и отнасят към нас. Така че, скъпи дами, имайте едно наум, когато пристъпвате прага на фризьорския салон и взимате решение за новата си визия.

Дължината на косата

• След като се сбогувате с дългите си къдрици и поканите за ваш дълготраен съюзник късата коса, това ще ви зареди с нови сили, енергия и хъс за работа, но в същото време ще привлече върху вас повече конфликтни ситуации, от които трудно бихте излезли, ако при разрешаването им разчитате единствено на спокойния и толерантен тон. Според астролозите късата коса привлича въздействието на Слънцето, както и на войнствените планети Марс и Уран. Затова, ако решите да се разделите с някой и друг дълъг косъм от гривата си, не го правете изведнъж, а постепенно, съветват експертите по звездите. 2-3 см на месец са достатъчни, за да не раздразним духовете на агресивните планети. По този начин промяната ще бъде гладка и без излишно напрежение.

•  Не така обаче стоят нещата с дългата коса. Тя се намира под нежната власт на Луната и Венера. Не е тайна, че дългата коса омекотява чертите на лицето. Тя също така привлича духовния баланс, хармонията в личния живот, и помага на притежателя й за по-лесното и бързо адаптиране към промени в социалния живот. >>

Цветът на косата

Цветът на косата оказва не по-малко влияние върху характера и темперамента на носителя й.

• Например русата коса е свързана със Слънцето. Тя привлича по-лесно вниманието на околните върху себе си и засилва артистичните способности на притежателя й. Носенето на руса коса обаче продължително време според астролозите може да породи у собственика й чувства на нарцисизъм и егоцентризъм.

• Платинените блондинки пък са подвластни на Луната. Въздействието на Селена обаче може да ги направи колкото чувствени и сексапилни в очите на противоположния пол, толкова пасивни и нерешителни в личен и професионален план. >>