Специалистка по грижата за косата от Амстердам разкрива основните грешки, допускани след измиване на косата, пише британският вестник "Сън". 

Анна Ли сподели видеоклип със съвети в Тик Ток профила си, в който препоръчва да спрете да сресвате къдриците, когато са мокри.

Според нея структурата на косата става по-крехка, когато е изложена на влага, така че зъбците на гребена могат да развалят кичурите и да нацепят краищата им.

Вместо това специалистката съветва да изчакате, докато косата изсъхне напълно и след това да започнете да я разресвате или сресвате.

Освен това Ли подчертава, че горещите уреди за оформяне на косата не трябва да се използват върху мокри кичури.

"Използването на преса или маша може да причини непоправими щети на косата ви. Това просто ще изпържи къдриците ви", предупреждава тя. Блогърката настоява да се откажете от пръскане на стилизиращи продукти върху мокра коса. Лак за коса и други стилизиращи продукти ще залепят нишките заедно и ще оставят твърда коричка върху тях, казва тя.

Видеото става популярно и вече има над 280 хил. харесвания, a потребителите не спират да благодарят на Лий в коментарите под публикацията, съобщава Dete.bg.

„Винаги си сресвах косата мокра. Никога повече няма да направя така”, „Много ти благодаря!”, „По дяволите, никога не съм мислил за това”, „Боже, може би затова имам толкова чуплива коса?”, „Благодаря за съветите!”, са само част от коментарите на потребителите.

По-рано през март фризьорът Тайсън Грант разкри тайните на правилното измиване на косата. Експертът каза, че за да възстановим сухата и увредена коса, е важно да изберем правилните шампоан, балсам и маска.

В девет от десет случая използването на правилния продукт може значително да подобри състоянието на нишките, окуражава специалистът.