Коча трева или още известна като котешка мента, е билка, която се прилага при проблеми със съня, мигрена, настинка, грип, чревни паразити, храносмилателни нарушения, както и за провокиране на менструация.

Снимка: istockphoto.com

Днес обаче ще я използваме за разкрасяване, а именно за един от често срещаните проблеми, които жените имат с косата си– цъфтящите краища. Доста е досадно, нали?

Особено през лятото трябва да бъдем внимателни каква козметика използваме и да бъдем по-грижовни към нея, защото слънцето, морската вода и сухият въздух я увреждат допълнително. С тази маска може да възстановим бързо и ефективно краищата за по-лесно стилизирана и здрав вид на косъма.

Снимка: istockphoto.com

Билката може да си купите от билкова аптека. Залейте я с врява вода и оставете да престои така 2-3 часа. С получената настойка, която предварително трябва да прецедите, намажете краищата на косата. Може да нанесете и по-нагоре. Разрешете с гребен.

Единият вариант е да отмиете след 2 часа, а другият да останете така. При светли и руси коси може да остане жълтеникав оттенък.

Снимка: istockphoto.com

Котешката мента може да използвате толкова често, колкото смятате, че косата ви се нуждае от нея – например веднъж на две седмици.