Боян Василев,  коафьор в Amber Beauty Club, e завършил „Връзки с обществеността“, но призванието му е да импровизира върху косите чрез различни форми на изкуство. Обожава работата си като фризьор и възможността да комуникира с толкова много момичета ежедневно.
„Най-голямото удоволствие в тази професия е емоцията, която създаваш. Да виждаш как можеш да накараш една жена да бъде истински щастлива, уверена и със самочувствие.“, споделя Боян.

Снимка: Снимки: Amber Beauty Club


Представяме ви ценни съвети от Боян как да се грижите и поддържате красива косата си в домашни условия. Оказва се, че много от нас грешат в измиването на косата, като използват твърде много шампоан, не изплакват добре или нанасят балсама върху скалпа вместо върху дължините.

1. Намокрете
Преди да започнете изобщо с шампонирането, намокрете добре косата, така че да усещате как водата се стича по скалпа. Избягвайте прекалено горещата струя, опитайте с топла вода, като оставите хладката за накрая.

2. Шампоанирайте
Вземете малко количество (а не една 1/3 от бутилката) от шампоана и го нанесете само върху скалпа. Разредете го с вода и започнете да масажирате нежно с възглавничките на пръстите. Внимавайте да не включите и ноктите в масажа, тъй като шансът да си разраните скалпа е голям. Повторете шампонирането без да прекалявате в количествата на продукта.

Снимка: iStock

3. Изплакнете
Основно и най-важно правило е: изплаквайте обилно. Ако усетите, че някаква част от шампоана по скалпа, това означава, че не сте готови за маска. Изплаквайте, докато от косата не потече чиста вода. За да стимулирате микроциркулацията върху кожата на скалпа, използвайте възможно най-хладка вода.

4. Нанесете маска или балсам и изплакнете
Изборът, разбира се, е ваш. Важното тук е маската да се нанася по дължините, за да не прониква в скалпа. Можете да разрешите маската по косъма с едър гребен и да я оставите 3-5 минути преди да изплакнете. Изплакването със студена вода създава допълнителен блясък.

5. Подсушете
След като сте готови с измиването, подсушете добре с кърпа, но не търкайте косата. Попийте с кърпа и нанесете продуктите, които са преди сешоар.