Вероятно сте забелязали, че след измиване във фризьорския салон косата ви е по-чиста и сякаш по-лека, по-ефирна. За да постигнете такъв ефект и вкъщи, следвайте тези съвети на професионалистите.

1. Започнете с бретона, който обикновено е в досег с козметиката по лицето. При почистването на грима вечер жените невинаги обръщат внимание на бретона, а той също трябва да се измие. Косата около врата също изисква повече грижи, защото се омазнява от досега с кожата.

2. Косата трябва да е добре намокрена, а шампоанът да е достатъчно количество. Масажирайте скалпа с върховете на пръстите, като движите ръцете си все едно изписвате числото осем. Натискайте добре и не пропускайте нито един квадратен сантиметър от скалпа.

3. Изплакнете. Ако имате време и чувствате нужда от допълнително почистване, сложете още шампоан. Най-важното при миенето на косата е да се почисти скалпа. Чувството за лекота идва от това, че кожата отново може да диша добре.

4. Изплакнете отново и нанесете балсам. Не го втривайте в корените, защото ще запуши порите на кожата. Изплакнете и подсушете косата.

Сред изобилието от продукти, достъпни на пазара, избрахме три, които осигуряват наистина добро измиване на косата.

#AVEDA Invati

#Paul Mitchell

#Bb. Sunday