Когато става дума за коса, никога не може да се каже, че вече всичко е измислено. Тенденциите постоянно се променят, появяват се нови техники за нанасяне на цветове, оформяне и т.н. Когато става дума за дълга коса, 2020 г. ще ни изуми с цветове и блясък. 

Холографската коса (холо-коса) е с многоизмерни метални или пастелни нюанси, а кичурите изглеждат сякаш постоянно се движат. Колористът на Redken Чиала Марвичи холографската тенденция се постига с техника, наречена hand-pressed coloring.

Методът е подобен на ситопечата и е познат от 2015 г. но сега се смесват по-различни нюанси. Стилистът рисува различни шарки върху парче плексиглас с боите, след това поставя част от косата върху повърхността и я прехвърля в кичурите. Процесът се повтаря, като се използват пастелни нюанси на розово, синьо и лавандула. Боята се нанася на различни участъци от косата, различен брой пъти, за да се промени интензитета на цвета. Техниката е по-кратка от други популярни цветови приложения като кичури с фолио или балеаж. Това позволява на стилиста да има по-голям контрол върху жизнеността на косата. 

Този ефект е максимален върху светла коса - русо или сиво. Което значи че трябва да има предварително изсветляване, ако става дума за по-тъмна коса. Но ако сте готови за този великолепен резултат, ще изглеждате като поръсена със звезден прах.