Косата е като визитна картичка – може да каже много за характера на притежателката си и грижите, които полага за външния си вид. Същото се отнася и за цвета, да не говорим, че блондинките в киното (а и не само) все още се смятат за сексапилни, а брюнетките – за невинни.

Това е и причината някои от имената в нашия списък да променят цвета на косата си – с цел да сменят имиджа, излъчването и посланието, което искат да изпратят.

Ема Стоун

Снимка: Getty/Instagram

Макар че актрисата е добре позната с емблематичните си червени коси, естественият цвят на косата й е рус. Преди години Ема отчаяно се опитва да пробие в Холивуд, докато е блондинка. След това се превръща в брюнетка. 2007-а и филмът „Superbad" се считат за нейния голям пробив в киното. Тогава режисьорът на лентата Джъд Апатоу я помолил да се боядиса в червено за ролята. Следват успехи в проекти като "The House Bunny" и "Easy A" по време, на които актрисата запазва цвета на косата си и по всичко личи, че добре въприема себе си като червенокоска. В последните години Ема често сменя червеното с русо за различни ленти като „The Amazing Spider-Man" и "Maniac“.

Дита фон Тийз

Снимка: Getty/Instagram

Дита фон Тийз всъщност е естествена блондинка, но не се чувствала на място. В интервю моделът споделя, че естественият цвят на косата й я карал да се чувства и изглежда като калифорнийско момиче. Дита е била и червенокоса, но и този цвят тя не почувствала като свой. В книгата „Your Beauty Mark“, която тя издава, казва, че гарвановочерното се оказало нейният цвят. И до днес това е нейна запазена марка – черна коса, оформена в ретро къдрици.

Гуен Стефани

Снимка: Getty/Instagram

Естественият цвят на косата на певицата няма нищо общо с русото. Стефани я изрусява в гимназията, след като преживява тежко раздяла с момче. Макар че промяната била с цел преодоляване на трудния период, през който преминавала, Гуен запазила платиненорусото, след което кариерата й като вокал на No Doubt тръгнала стремглаво нагоре.

Мерилин Монро

Снимка: Getty/Instagram

Както може да се досетите, една от най-красивите жени на миналия век не била естествено руса. Монро се ражда брюнетка и като такава в ранните години на кариерата си получавала по-невинни и малки роли в киното. Големият скок се случва непосредствено, след като тя става горда притежателка на платинено руса коса и сменя името си от Норма Джийн Мортенсън на Мерилин Монро. Двата факта променят изцяло представата за нея и ролите, които й биват поверени – от сладкото момиченце към сексбомбата.