Какво е въздействието на слънцето върху косата?
Летните външни фактори действат агресивно на косата, разрушавайки пигмента и кератина на косъма. Косата е дехидратирана и суха. От друга страна UV лъчите отслабват защитния й липиден слой, което води до загуба на жизненост и блясък. Връхчетата се накъсват и косъмът е изтощен, което може да доведе до косопад.

Кои са козметичните продукти, които е редно да използваме през лятото?

Все повече от любимите ни козметични марки разработват продукти за коса, съдържащи UVA и UVB защита - екран, който създава "щит" около косъма, абсорбиращ лъчите и възпрепятстващ неговото увреждане. Сред тях се натъкваме на:


Слънцезащитно масло с много висок защитен фактор KPF 90 от Rene Furterer, 125 мл – 24,19 лв. Водоустойчив продукт, който осигурява високоефективна защита на кератина в косата, благодарение на маслата от сусам и рицин, които са естествено подхранващи съставки. Маслото съдържа и филтър, който предпазва от негативното въздействие на UV лъчите. Предпазва косата от агресивното влияние на слънцето, от контакта с водата в морето или басейна.

Крем шампоанът за след слънчеви бани Collistar е предназначен за ежедневно ползване и e специално разработен, за да се грижи за здравето на косата. Обогатена с алое вера, млечни протеини, протеини от пшеничен зародиш, витамин С и Е, тази лятна грижа е един от правилните избори, които можем да направим за доброто на нашата коса. Плюс това цената му е само 22 лева.