За кой е предназначен сухият шампоан?

Принципно сухият шампоан може да се използва от всички и за всеки тип коса, но няма да ви лъжем, че най-честите потребители на този козметичен продукт са дамите, чиято коса има склонност към бързо омазняване или е твърде тънка. Сухият шампоан не само почиства, но и придава плътност на косата, което е красив 2 в 1 ефект, от който малко дами биха се оплакали. 

Сух шампоан RENÉ FURTERER, 19 лв.

Как се нанася сухият шампоан?

Идеалният метод за нанасяне на този магически продукт е да вапоризирате на нивото на корените – на 5 см от скалпа, като разделяте косата на кичури. Същевременно е хубаво да масажирате с пръсти главата. След като нанесете равномерно продукта, изчакайте да подейства няколко минути, преди да разрешите добре косата.

Сух шампоан L'oréal PARIS, 23 лв.


Може ли сухият шампоан да замести класическия (течния) козметичен продукт?

В никакъв случай! Сухият шампоан никога няма да може да измести течния, които прави такава хубава пяна под душа. Колкото и да е еволюирала съвременната формула на сухия продукт, той е предназначен за форс мажорни ситуации когато нямаме друг избор, освен да използваме него (рано сутрин, когато закъсняваме за работа или ако пътуваме, или в най-лошия случай сме болни).