Кенза Лейли, носеща хиджаб бионична красавица от Мароко, е коронована за първата в света „Мис Изкуствен интелект“.

"Макар че не изпитвам емоции като хората - разкрива киберкрасавицата в ексклузивно интервю за The Post, - искрено се вълнувам от това".

Снимка: InstagramКоронясана за най-красива сред моделите, създадени от изкуствен интелект, Лейли е успяла да се пребори с повече от 1500 компютърни претендентки за престижната титла, която носи за създателя й награда от 20 хиляди долара.

Първият по рода си конкурс, организиран през април от Fanvue World AI Creator Awards или WAICAs, покани визионери в областта на изкуствения интелект от цял свят да покажат своите умения в програмирането.

"Глобалният интерес към тази първа награда от е невероятен", заяви съоснователят на Fanvue Уил Монанге . "Наградите са чудесен начин за отбелязване на постиженията на създателите, повишаване на стандартите и формиране на положително бъдеще за икономиката на създателите на изкуствен интелект."

Снимка: Instagram


Кенза Лейли е лайфстайл инфлуенсър в родната си страна Мароко. Тя се пребори с киберкрасавиците Лалина Валина, френцузойка, която очарова над 117 000 фенове в Инстаграм с посланията си за доброта, и Оливия К., португалска пътешественичка с мисия да смесва мирно реалния свят с този на роботите.


Лалина и Оливия си осигуриха съответно второ и трето място.Това, с което Кенза е успяла да впечатли журито, са страхотното й лице и високото качество на детайлите като лице, очи и дрехи. Щателните детайли и хиперреализмът са били ключови при избора на виртуален победител в конкурса.

Снимка: Instagram"Това, което наистина ни впечатли, беше нейната личност и начинът, по който тя се занимава с реални проблеми в света", заявяват от журито.

"Моята амбиция винаги е била да представям с гордост мароканската култура, като същевременно постоянно предлагам добавена стойност на моите последователи", казва победителката Лейли, която е на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да е в контакт с над 194 000 абонати на социалните й мрежи на седем различни езика.