Магнитен лак

лакЗа да се види ефектът на този лак, той трябва да се използва заедно с магнитен апликатор. Представлява или отделно устройство, в което нокътят се поставя между две пластини (едната с магнит), или е застопорен върху дръжката на четката на лака. Лакът се нанася върху ноктите по стандартния начин. Той съдържа микроскопични магнитни частички, както подсказва и името му.

След нанасянето нокътят се поставя в апликатора на 1 см разстояние, който привлича магнитните частички в лака и ги нарежда по интересен начин. Достатъчно е да се задържи само няколко секунди, за да се създаде холограмен ефект. Апликаторът изтегля металните частици на повърхността на слоя лак и ги подреждат според поставената форма.

Магнитните пластинки могат да се сменят и са с различни декорации – звездички, ленти и т.н. Те създават и различен магнитен ефект. Той може да се подсили като се поставят няколко слоя от лака. Тогава магнитните частици се завихрят в още по-интересни и нестандартни фигури.

Напукващ се лак лакове

Ефектът при напукващия се лак е неравната повърхност. Нарича се кракле и със сигурност е познат на хората, които се занимават с декупаж. С тази техника се придава състарен вид на предметите. При лаковете се създава графити ефект.

Върху нокътя се поставя основен лак, а върху него напукващ се. Докато изсъхва, той се събира образува пукнатини. През тях се вижда цвета на основния лак.

Дишащ лак

Тук ефектът е в полезността на лака. Той осигурява максимална грижа за ноктите. Не съдържа формалдехид, нито камфор. В състава му е използван ензим, използван и при контактните лещи.
Защо се нарича дишащ лак? Съставът на лака пропуска повече кислород и влага, отколкото обикновения лак. Така лакът се задържа по-дълго време, а и не уврежда нокътната плочка. Новата технология позволява и по-лесно и равномерно разнасяне на лака.