Изразът на лицето се влияе до голяма степен от формата на веждите. Тяхната извивка, форма и дебелина могат да "уголемят” очите, оптически да разширят лицето, да придадат по-строг израз или по-мило изражение на лицето Ви. Най-добре е да не се прави значителна промяна на естествената линия на веждите, защото вместо подбрена визия, може да придобиете страннен вид.

По правило естественият вид на веждите е за предпочитане, но не и когато имате сключени вежди. Те са доминираща черта и създават суров вид на лицето. Наложително е с пинсети да се раздалечат сключените вежди, което веднага ще Ви придаде по-ведро излъчване. 

Преди да посегнете към пинсетите срешете веждите, за да видите какво Ви дразни в техния вид. С молив отбележете дължината и извивката, която искате да постигнете. Вътрешният край на веждите се старайте да е на една линия с крилата на носа и успоредна на линията, която разделя лицето на две еднакви половини.

Външният край на веждите е добре да лежи на линията, която косо минава през други две точки - външният край на ноздрата и външният край на окото.  

Трябва да знаете кога да спрете с отскубването на косъмчета. Прекалено изтънените вежди състаряват лицето.

Най-високата част на извивката трябва да лежи на линията, която мислено минава като допирателна към външната част на ириса, когато погледът ви е насочен право напред.

Ако боядисвате косата си в цвят, който силно се различава от естествения Ви цвят, трябва да оцветите и веждите в тази гама. Потърсете козметик на помощ, както за цвета, така и за оформянето им, особено когато се колебаете коя е най-подходящата форма на веждите за вашето лице.