Ако природата не ви е надарила с големи и изразителни очи, има начин как да коригирате това с малко грим. Съществуват малки трикове с макияжа, благодарение на които окото ще изглежда по-отворено.

Изравнете тена 
Нанесете коректор под окото и внимателно разнесете, така че цветът да се слее с кожата. Така ще изсветлите тъмните кръгове под очите, които създават допълнителен ефект на смаляване.

Очертайте очите
Използвайте молив в графитен цвят. Нанесете го на долния клепач, точно по линията на миглите или 1 мм под тях. С мека четка разнесете линията на молива, така че да е по-скоро размазана, отколкото ясно очертана.

Сенките
Във вътрешния ъгъл на окото нанесете сенки в телесен цвят със сатенен ефект. Дължината на линията трябва да е не повече от сантиметър. Това покрива точно ъгъла на окото, където се сключват горният и долният клепач.

Цветовете
За да изглеждат малките очи по-големи, имате нужда от светли цветове с блясък. 

Спиралата
На пазара има много модели спирали, които правят миглите дълги и обемни. За да придадете отворен вид на окото си, имате нужда повече от дължина, отколкото от обем. Нанесете спиралата поне два пъти за максимален ефект. Задължително извийте миглите с щипка за мигли.
За по-открит поглед използвайте цветна спирала – например тъмно синьо или кафяво. По този начин отражението на светлината ще допринесе за отварянето на погледа, който същевременно е подчертан подобаващо.

Снимка: Thinkstock

Очната линия
При малки очи използването на очна линия не е препоръчително. Тъмният цвят и дебелата линия, нанесени отгоре, биха затворили допълнително окото.

Nude ефект 
Използвайте молив за очи в телесен или бял цвят, с който да очертаете долния клепач, от вътрешната страна. Може да използвате този трик и когато сте спали малко след дълго парти предната нощ. Придава свежест на погледа. 

Вежди

Очертавайте контура на веждите с молив и запълвайте пространствата между косъмчетата, ако е необходимо. В ъгъла на веждата, където тя прави чупка, нанесете светли сенки на клепача. Разнесете с пръст или с мека четка. Така ще създадете оптически лифтинг ефект.