Понякога сядаме пред огледалото и си казваме „Ех, как искам по- големи очи!” или „Иска ми се устните ми да са по-добре изразени!”. Решението не е да лягаме под скалпела. То е много по-лесно и безболезнено - грим.

С него можем да се преобразим до неузнаваемост, а можем и просто да подчертаем естествената си красота. На пазара се предлагат много иновативни продукти, които могат да направят чудеса за лицето на жената. Хубавото на промяната с грим е, че винаги може просто да го изтриете, ако не ви хареса.

Ето един от методите за уголемяване на устните с грим.

Почистете ги с памучно тампонче и тоалетно мляко.

С подходящ коректор с телесен цвят покрийте областта на устните, като може да се излезе извън контурите.

Нанесете изсушител за червило.

Очертайте границата на формата на устните, която бихте искали да имате с молив. Той трябва да е устойчив и в цвета на червилото, което ще нанесем.

Покрийте цялата област, върху която е нанесен молива за устни, с червило в същия цвят.

Ако изпълните добре всички тези стъпки, би следвало да не личи откъде докъде е нанесен моливът.


Това е решението в домашни условия. Естествено ние гримьорите имаме и по-усъвършенствани методи и материали, до които може да прибягвате, ако имате повод или просто искате промяна.


За по-изразени очи, може да се прибегне към оптическа измама, като се използват следните трикове:


На горния клепач нанесете светли тонове, за да не се затваря излишно погледът.

Не съединявайте грима във външния ъгъл на окото.  

Има вариант веждите да се повдигнат нагоре и клепачът да стане по-голям, но до това се прибягва, ако имате наистина малки очи и е добре да не експериментирате сами.

Особено важно е да прецените съотношението между големината на очите и големината на устните. Също така е нужно типът на грима да бъде съчетан подходящо с формата на лицето.


Статията е подготвена за LadyZone.bg от гримьорката Симона Недева от "Студио - грим".