Често си задаваме въпроса какъв грим ще отива на очите ми, а добре ли ще се съчетае с моя цвят коса? Този път ще обърна внимание на брюнетките с кафяви очи.

Официален грим за жени с тъмни очи и обло лице>>

Ако имате кафяви очи и кестенява коса, най-важните съвети са да ги запазите естествени. Бронзантът е много подходящ за дами с тъмни очи, като той трябва да се нанася върху скулите, в горната част на челото и нослето.

Що се отнася до очите, добре биха стояли всеки тип сенки с бляскави златисти частици в ежедневието и навън. Много подходяща е тънката очна линия, колкото да подчертае формата на окото, а за сметка на това може да си позволите по-обемни мигли.

 

Вечерният грим може да бъде в опушената гама в съчетание с меки цветове като бледо розово, праскова и кафяво. В никакъв случай не използвайте ярки розови, зелени и сини цветове. Ярките цветове отиват на много малко лица.

 

При този тип дами, ако са с бяла кожа, най-добре е червилото да бъде под формата на гланц в розовата гама, ако кожата е матова, идеално би стояло малиново червило, както и червено. За него няма значение дали гримът е дневен или вечерен.

Как да се гримираме за първа среща>>

Накратко, нанасяйте леки златисти сенки върху клепачите, след което фина очна линия, а за завършек – спирала за придаване обем на миглите. С широка четка поставяйте бронзираща пудра на скулите, носа и челото, и накрая в зависимост от цвета на кожата правите избор за червило, както споменах по-горе. Внимавайте да не издължавате прекалено много очната линия, особено ако очите ви са по-овални.

Статията е специално подготвена от Симона Недева, Студио "Грим".