Готови ли сте да пробвате някои различни, но ефективни начини за справяне с целулита? Без значение от формата на тялото, възрастта или теглото ви, целулитът е заплаха за всяка жена. Така че, ако сте се уморили да харчите огромни суми за скъпи кремове и лечения, пробвайте някои от долуизброените:

Без сол и захар

Един от най-добрите методи за борба с целулита е да се храните правилно. Захарта и солта правят целулита по-видим. Захарта се съхранява в мастните клетки и в действителност ги кара да се разширяват. Приемайте и от двете колкото е възможно по-малко.

Утайка от кафе

Вероятно сте чували за този метод и преди. Използвайте утайката от кафето си сутрин, добавете няколко лъжици зехтин и масажирайте цялото тяло. Този простичък метод ексфолира и омекотява кожата, а освен това я заглажда. Много от продкутите против целулит съдържат кофеин и дори той е основната им съставка, затова - спестете пари и използвайте рецептата, която ви дадохме.

Четка за след душ

Извън омекотяващия и тонизиращ ефект, четката за след душ ще ви помогне срещу целулита. Вземете бурканче кокосово масло и втрийте малко на засегнатите части. След това използвайте четката, за да масажирате нежно.

Хвойна и силата на маслините

Ето още един метод срещу целулит, който ще омекоти и изглади кожата ви. Вземете равни количества хвойна и зехтин. Смесете и масажирайте проблемните области.

Ленено семе

Оказва се, че ленени семена се съдържат в толкова много продукти и храни днешно време! Лененото семе е страхотно в битката срещу целулита, защото подпомагат производството на колаген, който пък стяга кожата. Няколко супени лъжици ленено семе в кисело мляко, смутита и салати, със сигурност ще са ви от полза - ще загладите кожата си отвътре навън.