Забравете молива за вежди! Плътните и дебели очертания също остават в миналото. Тънките, изписани вежди отново да в играта.

Тази противоречива тенденция започна да витае във въздуха от няколко месеца. А звездният аутфит на Никола Пелц, снахата на Виктория Бекъм е само едно от потвържденията, пише na .

Снимка: Getty Images

 

Светлите, тънки и едва забележими вежди заеха централно място на няколко подиума.

За справка Бела Хадид на ревюто за пролетната колекция на 2023 г. 

Снимка: Getty Images

Междувременно в TikTok потребителите започнаха напълно да премахват веждите си. Пример за това е Doja Cat, която подкрепи тенденцията, като си обръсна веждите и засне това. С хаштаг #shavedbrow (обръснати вежди) в момента има около 82,6 милиона поста и пордължават да се увеличават.

ХАРЕСВА ЛИ ВИ ИЛИ НЕ?

По време на Седмицата на модата в Париж Никола Пелц се появи с почти избелени до бяло вежди. Тя присъства на галавечерята на Академията в Лос Анджелис с най-тънките вежди, с които е била досега. Посланието й беше ясно и категорично: колкото по-малко вежди, толкова по-добре.

Снимка: Getty Images

Тази нейна визия напомня на тънките вежди на супермодела Кейт Мос от 90-те години.

Снимка: Getty Images

Веждите на Пелц изглеждаха безупречни. Тя работи с гримьора Юми Мори, като добавя към визията на веждите си, котешко итеглен върху клепачите щрих, голи устни и пластове спирала.

Ключът е да се уверите, че очите са достатъчно добре очертани.

Гримьорката Симона Недева споделя друга тайна - на черния индийски въглен. Вижте защо е добре да го ползвате преди да се гримирате във видеото:

 

Ето как да си направите различни модели вежди: