Искаме да сме красиви през целия ден - без разтичане на червилото и размазване на фондьотена. В повечето случаи решаващо значение за това играе качеството на продуктите, които използваме, но понякога всичко зависи от нас.

1. Гримът винаги се поставя на добре почистена кожа, за да е дълготраен и да не се разтича независимо от метеорологичните условия навън. За тази цел трябва да изберете правилния продукт, подходящ за вашия тип кожа, за да може и грижата за нея да е правилната. Това ще осигури предпоставка за основа, която ще остане по-дълго на лицето ви.

 

2. Следващата стъпка е нанасяне на хидратиращ крем, който е задължителен особено, ако кожата ви е суха и лющеща се. Не пропускайте да направите това преди да пристъпите към коректора, защото рискувате той не само да не постигне желания ефект, но и да създаде отрицателен.

 

3. Поставете коректор на местата, на които тенът е по-тъмен, за прикриване на фините бръчици около очите и тъмните кръгове под тях. Не размазвайте и не издърпвайте с пръсти, а само потупвайте нежно кожата, за да разнесете равномерно продукта.

 

4. В последно време популярна стана основата за фондьотен, или т.нар. грунд. Той представлява специална формула за заглаждане на сухите участъци, фините линии и бръчици, редуцира омазняването, намалява разширените пори и удължава трайността на грима. Ако искате той да издържи максимално, то използването на грунд трябва да става непосредствено преди нанасянето на фондьотен.

 

5. Поставянето на фондьотен е следващата и най-важна стъпка за дълготраен грим. Затова за избирането му отделете повече време отколкото за избирането на червило или сенки. Той е от решаващо значение за това дали всички продукти, които сте си сложили сутринта ще успят да издържат до смрачаване. Ако имате мазна кожа е добре да изберете фондьотен, който е прахообразен или такъв, който не съдържа съставки, които допълнително ще омазняват кожата.

 

6. А използвате ли молив за устни или ви се вижда отживелица? По-добре го направете, за да се задържи цветът на устните ви за по-дълго. Изберете цвят най-близък до цвета на устните или червилото. Още един трик – когато поставяте фондьотен на лицето, можете да нанесете и на устните, за да създадете един вид основа и за червилото.

 

7. Накрая фиксирайте помадите с полупрозрачна пудра, която ще обере излишната мазнина по кожата на лицето и ще задържи продуктите за максимално по-дълго време.

 

8. Ако се страхувате от прекомерно омазняване, можете да се сдобиете с попивателни кърпички, които ще ви бъдат верен съюзник през целия ден.