#Почиствайте кожата с предназначен за нея продукти
Чувствителният тип кожа задължително почиствайте и овлажнявайте със специално предназначени за деликатната й текстура препарати. От изключително значение е те да са освободени от присъствието на каквито и да е аромати и сапун. Избягвайте тежки и богати на химикали почистващи препарати. За предпочитане са тези без масло и с ниско съдържание на киселини.

#Подхранвайте я и я хидратирайте добре
Подхранвайте и хидратирайте кожата със специално предназначени за тази цел продукти. Добре е те да бъдат леки и обезмаслени, обогатени с витамини и антиоксиданти.

#Използвайте SPF
Винаги преди излизане нанасяйте върху кожата си препарат с високо защитен фактор SPF, особено ако имате розацея. Когато трябва да излизате на слънце, използвайте слънцезащитен крем с фактор SPF 30 (или по-висок), който е без аромат и без съдържание на мазнини. Ако ви се налага да прекарате под слънцето по-продължително време, поддържайте защитния филм върху кожата, като нанасяте фин пласт от препарата със SPF на всеки един час. Не забравяйте шапката и слънчевите очила.

#Не забравяйте основата и коректрора
Задължително условие преди нанасянето на грима е да поставите основата. Това ще помогне за по-доброто и качествено заличаване на червените петна. За предпочитане са течните основи, които са особено подходящи за кожа с по-груба и чувствителна текстура. Добра идея за основа е BB кремът или цветния овлажнител, характерни с по-леката си формула. Добре е преди основата да нанесете коректор за по-сигурно заличаване на петната.

#Акцентирайте върху определени участъци от лицето
Изберете част от лицето си, върху която да акцентирате, за да привлечете вниманието именно върху него, а не към зачервената зона – например вежди, очи, мигли, устни. Подчертайте окото с плътна очна линия. Ако възнамерявате да използвате руж, заложете на прасковените или лилавите тонове, а не на червените. За да подчертаете контура за скулите си, използвайте руж в златисти тонове вместо в розови.

#Дръжте наблизо продукт от кухнята
Никога не е излишно, особено в горещото време, да имате наблизо природен продукт, с който от време на време да хидратирате и освежавате кожата – парче краставица, праскова или алое вера.

И не на последно място #овлажняващите мокри кърпички за лице
Когато пътувате, на път или у дома, практичните почистващи кърпички са важен ежедневен спътник. Благодарение на специалната формула без алкохол и парабени, може да премахнете водоустойчивия грим и нечистотиите без никакви усилия, нежно и ефективно, без да изсушават кожата.