Маската с мед и лавандула е подходяща за всеки тип кожа, но е особено препоръчителна за мазната и склонна към акне. Достатъчно е да си набавим само две неща – пчелен мед и етерично масло от лавандула. В съчетание съставките оказват силно антисептично и успокояващо въздействие.

Био мехлем с мед и лайка за мека и хидратирана кожа >>

Защо мед?

Медът е сред най-добрите съставки при създаването на домашни козметични маски. Този безценен дар от пчелите съдържа естествени антибактериални свойства и е в състояние да почисти кожата "до дъно". Богат на аминокиселини и антиоксиданти, медът е известен с антибактериалните си и подхранващи свойства. Той е мощно средство срещу дехидратацията – задържа влагата в дълбочина, прави кожата мека и еластична.

Мед върху кожата? Очаквано добра комбинация! >>

Защо лавандула?

Добавянето на лавандула към маската подсилва и благоприятства двойното й въздействие, стимулира лечението на акне и суха кожа. Лавандулата помага в борбата с бактериите и чувствително намалява възпалението.

Лавандулата - свежест и спокойствие >>

Как да си приготвите маската:

Смесете 1 с.л. топла вода към 2 с.л. мед 3 капки етерично масло от лавандула. Разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Нанесете с връхчетата на пръстите си и с нежни масажиращи движения разнесете по цялото лице, шия и деколте. Оставете да подейства 10 минути и изплакнете. Попийте влагата с влажна топла кърпа.

След цялата тази процедура кожата става чиста и гладка, придобива мекота и нежност.

Домашна маска против белези от акне >>