1.Маска с овесени ядки


Ако търсите бърза рецепта за освежаване на лицето си, която ще ви накара да изглеждате и да се чувствате добре, пробвайте следнатo: смесете половин чаена чаша гореща, но не вряща вода с 1/3 чаена чаша овесени ядки. Изчакайте 2-3 минути, а в това време пригответе 2 суп. лъжици кисело мляко, 2 суп. лъжици мед и 1 яйчен белтък. Разбъркайте всички съставки и нанесете тънък слой от сместа върху лицето си. След това изплакнете с топла вода. Внимавайте да не запушите мивката с едрите частици.

2.Мляко на прах
Даваме ви още едно предложение за луксозна спа процедура в домашни условия. Смесете ¼ чаена чаша сухо мляко (на прах) с толкова вода, че да се получи гъста паста. Старателно намажете върху лицето, изчакайте да изсъхне напълно и изплакнете с топла вода. Лицето ще се почувства свежо и подмладено.

3.Разтвор за уста
Антисептичният разтвор за уста е перфектен за стягане на кожата на лицето. Първо проверете дали съдържа захар и ако не съдържа, използвайте го по следния начин: измийте с малко сапун и топла вода лицето и изплакнете. Вземете памучен тампон и го напоете с почистващия разтвор за уста, така както използвате тоника си. Би трябвало да усетите приятно изтръпване. Изплакнете първо с топла, а после и със студена вода.

4.Лимони


Лимоновият сок е много добър ексфолиант. Може да измиете лицето си с него и да изплакнете. Пазете очите си. Хубаво е да го ползвате, когато почиствате черните точки. Просто напоете памучните тампони с него. След 4-5 дни третиране с лимонов сок, ще забележите промяната.

5.Английска сол


И за финал, един сполучлив метод за масово унищожение на черните точки: смесете 1 чаена лъжичка английска сол с 3 капки йод в половин чаена чаша вряща вода. Когато сместа се охлади достатъчно, за да пъхнете пръста си спокойно в нея, я нанесете върху черните точки, използвайки памучен тампон. Почиствайте комедоните като притопляте течността, в случай че е изстинала.