Един от най-редките цветове и най-зашеметяващи със своята красота са  лилавите рози. Букетът от рози в лила са популярна алтернатива за романтични поводи на червените рози. Малко други цветя могат да се сравняват с очарованието на тези нежни рози. В допълнение, има много значения, традиционно свързани с тях.

Лилавата роза символизира влюбването от пръв поглед. Този, който ви подарява букет от лилави рози иска да ви каже, че е забелязал вашата прелест от мига, в който ви е видял за първи път. Тези, които са били във възторг от неизпитвано до този момент чувство на любов и преклонение са използвали лилави рози да изразят своите чувства и романтични намерения за истинска любов.

Лилавият цвят също има традиционна асоциация с кралските особи. В тази връзка розите в различни нюанси лила създават царствено величие и великолепие. Те са символ на величествена слава и на вечната любов.

Като начин да изразите най-искрена любов и признателност лилавата роза е безупречна. Цветът лила е идеалния избор за тези, които желаят да направят впечатление с уникално и изключително цвете.

Лилавите рози са подходящи и за сватбени годишнини, защото могат да предават дълбоко значими съобщения за вечна любов.