Да разбирате точно и ясно мъжките инстинкти може да ви помогне винаги да правите положително впечатление на противоположния пол и да накарате мъжете лесно да се влюбят във вас.

Инстинктите са тези, които носят генетичната памет на поколенията. Според психоложката Надежда Ефремова именно те са помогнали на човечеството да се развива в продължение на векове. Ето защо според нея са необходими само 30 секунди визуално възприятие, за да си съставите мнение за човека пред вас. Или както е казала великата Коко Шанел: "Няма да имате втори шанс да направите първо впечатление".

Ето на какво мъжете най-често обръщат внимание, когато се срещат с жена.

Очите

Погледът, изпълнен с интерес, дава своеобразен сигнал за възможна симпатия и вътрешна увереност. Ето защо очите са едно от първите неща, на които при среща мъжете обръщат внимание. И забележете - те не гледат цвета или дължината на миглите. Интересуват се дали в очите ще разпознаят интерес към себе си. Това им дава увереност и за следващата крачка.

Снимка: bTV Media Group

Усмивката

Жената, която често се усмихва, зарежда с веселието си и много мъже искат да видят такъв човек до себе си. Това ги кара да мислят, че ще изживеят много щастливи мигове заедно. Малцина са склонни да изградят връзка с депресиран и тъжен човек. Вътрешното ни състояние е лична отговорност на всеки, а усмивката по време на запознанството дава на човека усещането, че светът му може да стане по-розов.

Снимка: bTV Media Group

Физическата привлекателност

Това е важно, защото е сигнал за добро здраве. Докато някои жени се притесняват за дължината на краката си, широките/тесните бедра или малките/големите гърди, мъжете оценяват физическата привлекателност чрез цялостния образ на хармония на формите. Няма нещо конкретно, което да е приоритет за мъжа. Важното е какво вижда като цяло: сияен поглед, красива стойка, добре поддържани ръце, коса и т.н. Физическата привлекателност обаче не е единственото нещо, което интересува един мъж.

Снимка: bTV Media Group

Енергията

Мъжът обръща внимание на природата на жената. Това се отразява в езика на тялото, скоростта на говора, тембъра на гласа, изражението на лицето и други невербални сигнали, които той разчита при срещата си с нея.

Снимка: bTV Media Group

Миризмата

Ароматът на човека определя неговия генетичен профил. Хората, както и животните, могат да разпознаят "своите сред чуждите" именно по този параметър. Тези, които ни миришат приятно, са хората с "добри" гени. С тях има по-голяма вероятност за се създаде здраво потомство. Партньор, чиято миризма е неприятна за нас, е много вероятно да бъде разчетен като несъвместим за бъдещо потомство.